-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

11 motive pentru care copiii sub 12 ani nu ar trebui să folosească dispozitive portabile


Publicitate

Îți lași copilul să se joace la telefonul tău sau poate la tabletă? Există foarte multe motive pentru care copiii cu vârsta sub 12 ani nu ar trebui să folosească aceste dispozitive.

Tehnologia s-a dezvoltat și ne-a ușurat munca odată cu trecerea anilor, însă cunoști adevăratul efect al acestor dispozitive asupra sănătății copilului tău? Copiii ar trebui să nu folosească niciodată telefoanele mobile, tabletele pentru a evita orice consecință negativă asupra sănătății lor.

pericolele la care se expun copiii care petrec timp pe tableta
Cercetările arată faptul că tehnologia distruge sănătatea copilului tău, însă există foarte mulți părinți care continuă să susțină această activitate.

Motivele pentru care copiii nu ar trebui să folosească aceste dispozitive

1. Dezvoltare intelectuală prea rapidă: atunci când un copil are vârsta cuprinsă între 0 și 2 ani, creierul își triplează dimensiunea și continuă să se dezvolte până la vârsta de 21 de ani. Dezvoltarea timpurie este determinată și de stimulii externi. Expunerea exagerată la dispozitivele tehnologice portabile poate duce la apariția deficitului de atenție, incapacitatea de stăpânire de sine sau dezvoltare mentală accelerată. De asemenea, sistemul cognitiv este și el grav afectat.


2. Dezvoltare întârziată: 1 din 3 copii merg la școală având probleme cu dezvoltarea mentală și cu incapacitatea de a aprofunda cerințele școlare. Atunci când tehnologia este utilizată de copiii sub 12 ani, aceasta are un impact negativ asupra dezvoltării acestuia. 


3. Obezitate: Copiii cărora le este permis să aibă dispozitive tehnologice în cameră, sunt expuși unui risc mai mare de a dezvolta obezitate. 30% dintre copiii care suferă de obezitate sunt expuși riscului de a dezvolta diabet, de a face infarct sau accident vascular.


4. Lipsa somnului: 60 % dintre copiii care au în camere dispozitive tehnologice, prezintă insomnii și asta datorită impactului negativ pe care aceste dispozitive le au asupra organismului. 


5. Boli mentale: atunci când dispozitivele tehnologice sunt utilizate prea mult timp, riscul apariției anxietății, bolilor bipolare sau psihozelor, este mult mai crescut.


6. Agresivitatea: mass media poate avea un impact cumplit asupra copilului tău. De exemplu, jocul GTA susține sexul, crima sau mutilarea. Aveți mare grijă la jocurile pe care copiii dumneavoastră le joacă, deoarece pot ajunge să fie agresivi, fără ca voi să băgați de seamă!


7. Demență digitală: datorită impactului puternic pe care dispozitivele de ultimă generație îl are asupra cortexului, copiii pot dezvolta afecțiuni la nivel mental precum pierdere de memorie sau incapacitatea de a se concentra. Copiii care nu pot fi atenți, nu pot învăța!


8. Dependența: atunci când părinții le permit copiilor să folosească tehnologia, aceștia încep să se atașeze cât mai mult de acele dispozitive și să se închidă într-o lume a lor, ducând astfel la dependențe de la vârste fragede. 1 din 11 copii, cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani, suferă de dependență tehnologică.


9. Radiații: În luna mai a anului 2011, WHO a clasificat telefoanele mobile drept cea de-a doua categorie cu risc carcinogen crescut. În anul 2013, Dr. Anthony Miller, din cadrul Universității din Toronto, a recomandat ca această categorie să treacă pe locul 2A, ceea ce reprezintă o expunere și mai ridicată.


10. Nesustenabilitatea: Modul în care copiii sunt crescuți și educați poate spune multe despre forma în care aceștia acționează, iar viitorul nu este deloc îmbucurător pentru copiii care folosesc din ce în ce mai mult telefoanele mobile sau tabletele. 


11. Afecțiuni oculare: Este foarte posibil ca majoritatea copiilor care utilizează aceste dispozitive să se confrunte cu afecțiuni oculare, cum ar fi sindromul privitului la calculator. Puteți evita această afecțiune prin pauze de 30 de minute, o dată la două ore de utilizare a dispozitivelor.

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog