Publicitate
Uleiurile esenţiale pe care ţi le prezentăm astăzi sunt grozave pentru reducerea inflamaţiei, întărirea sistemului imunitar şi decongestionarea sinusurilor:
1. Uleiul de lavandă
Acest ulei esenţial posedă proprietăţi antiinflamatoare puternice şi este un antihistaminic natural, aşa că este ideal pentru ţinerea sub control a alergiilor.
La primele simptome alergice, încălzeşte între palme câteva picături de ulei şi inhalează apoi adânc vaporii degajaţi. În sezonul alergiilor, ia la tine mereu câteva bucăţele de vată îmbibate în acest ulei concentrat.
2. Uleiul de lămâie
Sprijină funcţionarea sistemului limfatic şi protejează corpul de boli respiratorii, întărind imunitatea şi împiedicând înmulţirea bacteriilor. Parfumează cu el aerul din casă folosind o candelă pentru aromoterapie.
Alternativ, poţi chiar bea ulei de lămâie diluat în apă (1-2 picături la un pahar) ca să refaci echilibrul pH-ului corpului. Ca să dezinfectezi draperiile, aşternuturile, covoarele şi mobila, adaugă o cantitate mică de ulei la detergentul domestic obişnuit.
3. Uleiul de mentă
Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul European de Cercetare Medicală, uleiul esenţial de mentă posedă efecte antiinflamatorii puternice care alină simptomele afecţiunilor inflamatorii cronice precum rinita alergică şi astmul bronşic. Acţionează precum un expectorant puternic şi, astfel, calmează alergiile, sinuzita şi tusea.
Pentru desfundarea şi decongestionarea sinusurilor şi a gâtului, toarnă câteva picături într-o candelă pentru aromoterapie şi lasă vaporii să se împrăştie prin toate încăperile casei. Ca să calmezi inflamaţiile mai încăpăţânate, bea un pahar cu apă în care ai dizolvat 1-2 picături de ulei.
4. Uleiul de busuioc
Proprietăţile antiinflamatorii ale uleiului esenţial de busuioc înlătură eficient alergiile şi tratează durerile, oboseala şi inflamaţiile. Acest ulei este şi un puternic antimicrobian, fiind de folos şi pentru gestionarea problemelor de astm de natură microbiană.
Pentru calmarea inflamaţie, adaugă o picătură de ulei de ulei de busuioc la mâncarea gătită. Ca să-ţi întăreşti imunitatea, combină-l cu o cantitate egală de ulei de cocos şi frecţionează-te cu el pe piept, pe spate, pe ceafă şi pe tâmple.
5. Uleiul din arbore de ceai
Acest ulei esenţial este foarte puternic împotriva alergogenilor aeropurtaţi. Împrăştie vaporii în aerul ambiental ca să scapi de mucegaiul şi organismele fungice aeropurtate. Proprietăţile sale antiseptice şi antiinflamatorii calmează inclusiv iritaţiile pielii.
Aplică-l direct pe piele cu ajutorul unui tampon de vată ca să vindeci pruritul şi alergiile cutanate.
Dacă ai pielea foarte sensibilă, diluează-l întâi cu un ulei purtător precum uleiul de cocos.
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.
Publicitate
loading...
No comments:
Post a Comment