-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

5 uleiuri esenţiale care te scapă definitiv de alergii!


Publicitate

Uleiurile esenţiale pe care ţi le prezentăm astăzi sunt grozave pentru reducerea inflamaţiei, întărirea sistemului imunitar şi decongestionarea sinusurilor:

scapa de alergiile de primavara

1. Uleiul de lavandă

Acest ulei esenţial posedă proprietăţi antiinflamatoare puternice şi este un antihistaminic natural, aşa că este ideal pentru ţinerea sub control a alergiilor.

La primele simptome alergice, încălzeşte între palme câteva picături de ulei şi inhalează apoi adânc vaporii degajaţi. În sezonul alergiilor, ia la tine mereu câteva bucăţele de vată îmbibate în acest ulei concentrat.

2. Uleiul de lămâie

Sprijină funcţionarea sistemului limfatic şi protejează corpul de boli respiratorii, întărind imunitatea şi împiedicând înmulţirea bacteriilor. Parfumează cu el aerul din casă folosind o candelă pentru aromoterapie.

Alternativ, poţi chiar bea ulei de lămâie diluat în apă (1-2 picături la un pahar) ca să refaci echilibrul pH-ului corpului. Ca să dezinfectezi draperiile, aşternuturile, covoarele şi mobila, adaugă o cantitate mică de ulei la detergentul domestic obişnuit.

3. Uleiul de mentă

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul European de Cercetare Medicală, uleiul esenţial de mentă posedă efecte antiinflamatorii puternice care alină simptomele afecţiunilor inflamatorii cronice precum rinita alergică şi astmul bronşic. Acţionează precum un expectorant puternic şi, astfel, calmează alergiile, sinuzita şi tusea.

Pentru desfundarea şi decongestionarea sinusurilor şi a gâtului, toarnă câteva picături într-o candelă pentru aromoterapie şi lasă vaporii să se împrăştie prin toate încăperile casei. Ca să calmezi inflamaţiile mai încăpăţânate, bea un pahar cu apă în care ai dizolvat 1-2 picături de ulei.

4. Uleiul de busuioc

Proprietăţile antiinflamatorii ale uleiului esenţial de busuioc înlătură eficient alergiile şi tratează durerile, oboseala şi inflamaţiile. Acest ulei este şi un puternic antimicrobian, fiind de folos şi pentru gestionarea problemelor de astm de natură microbiană.

Pentru calmarea inflamaţie, adaugă o picătură de ulei de ulei de busuioc la mâncarea gătită. Ca să-ţi întăreşti imunitatea, combină-l cu o cantitate egală de ulei de cocos şi frecţionează-te cu el pe piept, pe spate, pe ceafă şi pe tâmple.

5. Uleiul din arbore de ceai

Acest ulei esenţial este foarte puternic împotriva alergogenilor aeropurtaţi. Împrăştie vaporii în aerul ambiental ca să scapi de mucegaiul şi organismele fungice aeropurtate. Proprietăţile sale antiseptice şi antiinflamatorii calmează inclusiv iritaţiile pielii.

Aplică-l direct pe piele cu ajutorul unui tampon de vată ca să vindeci pruritul şi alergiile cutanate.

Dacă ai pielea foarte sensibilă, diluează-l întâi cu un ulei purtător precum uleiul de cocos.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog