-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

10 Semne că trebuie să bei mai multă apă


Publicitate


Cu toţii am auzit faptul că organismul uman este compus în mare parte din apă şi că trebuie să consumăm o anumită cantitate pentru a supravieţui. Muşchii şi rinichii sunt compuşi din 73% apă, sângele din 83%, plămânii din 90% iar creierul din 76%. Eliminăm apă atunci când respirăm, când transpiram sau chiar şi când mergem la toaletă, deci înlocuirea ei este crucială.

Ni s-a spus să consumăm între 6-8 pahare de apă pe zi, însă când îmi întreb pacienţii câtă apă consumă pe zi, îmi spun că în jur de 2 pahare. În general, bărbaţii trebuie să consume 3 litri, adică 12 pahare iar femeile 2.2 litri, adică 9 pahare, zilnic. Lipsa consumului de apă poate duce la deshidratare!

Acestea sunt cele 10 semne că trebuie să consumi mai multă apă imediat!


daca esti constipat inseamna ca esti dezhidratat



1. Urina are culoarea galben închis

Acesta este primul semn că nu consumi apă suficientă. În mod normal, urina are nuanţă galben deschis. Atunci când o persoană nu consumă suficientă apă, rinichii elimina o concentraţie mai mare de toxine, schimbând nuanţa urinei. Este posibil să vezi o modificare a nuanţei şi după ce ai consumat anumite medicamente, precum Vitamina B, sfecla, afine, sparanghel, etc. Dacă observi o modificare temporară a nuanţei, gândeşte-te dacă nu ai consumat vreun aliment care să ducă la această schimbare. Bea mai multă apă şi vezi dacă nuanţa s-a modificat, dacă nu, poate fi un semn al unei boli mai grave precum hepatita sau chiar pietre la rinichi.

2. Cantitatea de urină este mai mică

Majoritatea oamenilor urinează de 6-7 ori pe zi. Atunci când nu consumi suficientă apă, elimini mai puţine fluide, iar rinichii încearcă să reţină cât mai multă apă pentru a preveni deshidratarea. Dacă urinezi mai puţin de 6 ori, creşte imediat consumul de apă.

3. Constipaţia

Deshidratarea este cea mai întâlnită cauza a constipaţiei şi poate fi tratată prin creşterea aportului de apă. Dacă nu eşti suficient de hidratat, organismul va încerca să absoarbă apă din orice sursă, chiar şi din colon.
Pentru a preveni constipaţia bea multă apă şi consumă fructe şi legume.

4. Pielea este uscată şi ridurile sunt mai vizibile

Majoritatea femeilor optează pentru creme scumpe care să le matifieze tenul, însă înainte de a face asta ar fi mai indicat să consume suficientă apă. Conform Dr. Diana Howard, deshidratarea poate duce la iritaţii şi piele sensibilă.

5. Creştere în greutate

Organismul nostru este foarte inteligent, însă are o problema, nu poate face diferenţa între sete şi foame. Dacă simţi că ai nevoie de o gustare, deşi doar ce ai mâncat, încearcă să bei un pahar cu apă, poate că eşti deshidratat iar organismul tău nu ştie cum să ţi-o spună. Dacă încă îţi este foame şi după 10-15 minute de la consumul de apă, poţi mânca ceva.

6. Sete şi senzaţia de gură uscată

Fie că îţi vine sau nu să crezi, setea este un semn al deshidratării cronice, mai ales dacă este asociată şi cu senzaţia de gură uscată.

7. Durerile de cap

Atunci când nu consumi suficientă apă, organismul începe să absoarbă apă din fiecare ţesut, ducând astfel la apariţia durerilor de cap. Atunci când nu bei suficientă apă, volumul de sânge scade şi odată cu el oxigenul care este menit să ajungă la creier.

8. Oboseală

Conform unui studiu realizat în anul 2011, deshidratarea duce la apariţia oboselii şi la scăderea energiei. Data viitoare când te simţi obosit, renunţă la cafea şi bea un pahar cu apă. Cafeaua şi ceaiul nu sunt substituţi ai apei.

9. Dureri articulare

Apa acţionează asemeni unui lubrifiant pentru articulaţii. Atunci când organismul nu este hidratat suficient, cartilajul ajunge să fie afectat. Dacă ai probleme articulare, consumă mai multă apă!

10. Sistem imunitar scăzut

Deshidratarea duce la scăderea concentraţiei de toxine din sânge, scăzând totodată şi sitemul imunitar. Hidratarea optimă este esenţială în susţinerea sistemului imunitar.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog