-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Psihologii de la Harvard spun că ADHD este o minciună!


Publicitate

Cel mai bine cotat psihologist al secolului 20, Jerome Kagan, clasat deasupra lui Carl Jung (fondatorul psihologiei analitice) şi Ivan Pavlov (cel care a descoperit reflexul pavlovian), cred că diagnosticul de ADHD (sindrom al deficitului de atenţie şi al hiperactivităţii), este o invenţie, pentru a aduce beneficii în industria farmaceutică şi psihiatrică.

“Aceasta este istoria umanităţii: autorităţile cred că fac un bine, însă îi rănesc pe neputincioşi”, spune Jerome Kagan.

adhd este o minciuna

Într-un interviu acordat site-ului www.spiegel.de, Kagan a prezentat o rată exorbitantă a persoanelor diagnosticate cu ADHD spunând că este “o practică exagerată” sustinandu-şi punctul de vedere cu următorul exemplu:

Dacă în ruma cu 50 de ani, un elev de 7 ani, plictisit de şcoală şi cu un comportament agitat, era numit leneş, acelaşi copil este diagnosticat acum cu ADHD.

Orice copil care are probleme la şcoală, este trimis acum la psiholog, iar acesta îi pune diagnosticul de ADHD. „ De fapt, 90% dintre aceşti copii nu au această boală, însă dacă tot există medicamente pentru aceasta, de ce să nu le prescriem?” a menţionat el.

“Putem deveni filozofi şi să ne punem următoarea întrebare. Ce înseamnă o boală mentală?”

Dacă am lua interviu copiilor cu vârsta între 12-19 ani, peste 40% dintre ei ar fi diagnosticaţi cu depresii, însă dacă privim mai de aproape şi luăm în calcul toate elementele care duc la această diagnosticare, ar mai rămâne decât vreo 8 %. Este normal ca adolescenţii să fie anxioşi, nu ştiu la ce liceu să meargă, vor o prietenă, au frustrări, însă asta nu înseamnă că sunt depresivi.” declara Kagan pentru spiegel.de.

Ştiţi care sunt repercusiunile diagnosticării cu ADHD sau depresie a unui copil? Devastatoare! Acesta va crede că are o problema încă de când este copil şi va creşte cu acest gând, după care va ajunge să creadă că este un adult anormal. Toate astea pentru a vinde medicamente, pentru a susţine reţeaua farmaceutică.

Chiar şi Kagan a avut astfel de episoade în copilărie, însă mama sa i-a spus: „Nu este nimic în neregulă cu tine, mintea ta are mai multă viteză decât glasul” iar el s-a gândit „Ce tare, nu vorbesc prea mult pentru că sunt inteligent!” Dacă s-ar fi născut în prezent, probabil că era considerat bolnav.

ADHD este singură boală epidemică a copiilor, care îl îngrijorează pe Kagan. În anul 1987, 1 din 400 de adolescenţi folosea antidepresive. În anul 2002, numărul a crescut la 1 din 40. El crede că acest diagnostic este supra utilizat doar de dragul administrării anumitor medicamente. În loc să se grăbească să prescrie medicamente, medicii ar trebui să fie mai atenţi la diagnosticare şi la elementele care îi determina să pună un astfel de diagnostic stigmatic, în zilele noastre. Trebuie măcar făcute nişte teste, că exemplu EEG, mai ales pentru că studiile au arătat că persoanele care au o activitate mai accelerată în lobul frontal drept, nu râspund prea bine la antidepresive.

Kagan îşi aminteşte cum la un moment dat a eşuat într-un proiect. A suferit insomnii şi stări de agitaţie, întrunea aproape fiecare simptom al depresiei, însă cum ştia care este sursa problemei, nu s-a impacientat, deoarece el consideră că atunci când întâmpinăm probleme în viaţă, este normal să fim depresivi o vreme.

Există totuşi persoane care prezintă o vulnerabilitate genetică faţă de depresia cronică, în acest caz este esenţial să nu fie evaluate doar simptomele, ci şi cauzele.

“Un grup de medici din cadrul Spitalului General din Massachusetts a început de curând să evalueze copiii ce prezintă un comportament bipolar. Trebuia făcut asta de mult, însă companiilor farmaceutice nu le este pe plac, deoarece medicamentele pentru această boală sunt prea scumpe. Cam aşa a început trendul ADHD-ului, că în secolul 15, când oamenii credeau că există persoane posedate de diavol” a mai spus Kagan.

Când a fost întrebat dacă există alternative medicale pentru comportamentul anormal, Kegan a răspuns că niciodată nu vor fi trataţi cei care se descurcă bine la şcoală, ci cei care încearcă să o facă.

Cu drag,


Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog