-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Ce transformari fiziologice au loc in creier atunci cand consumi turmeric integral.


Publicitate

Putem spune cu usurinta ca turmericul este unul dintre cele mai sanatoase condimente de pe planeta. Multi experti il considera o mirodenie „minune” pentru faptul ca poseda peste 600 de proprietati sanatoase demonstrate stiintific. Puterea vindecatoare a turmericului se datoreaza in special curcuminei, dar nu numai acest ingredient activ este laudabil.


Turmeronul aromat este o substanta componenta liposolubila a turmericului care a fost studiata intens de catre cercetatorii germani pentru a-i descoperi efectele asupra celulelor stem neuronale. Acestia au descoperit ca celulele neuronale se inmultesc cu pana la 80% in prezenta ar-turmeronului, ceea ce indica prezenta unui efect vindecator. La testele pe soareci, ar-turmeronul a determinat formarea de celulele cerebrale sanatoase noi in regiunea subventriculara a creierului si in hipocamp, locul in care se dezvolta aceste celule cerebrale noi.

Cercetatorii au descoperit si o crestere dimensionala a acestor doua zone cerebrale. De una singura, substanta ar-turmeron are un efect regenerant puternic ce poate sprijini medicamentele nesteroidiene la recuperarea dupa accidentele vasculare cerebrale si la ameliorarea bolii Alzheimer. Pe langa faptul ca sustine proliferarea celulelor stem cerebrale, ar-turmeronul diferentiaza si celulele stem in neuroni, exact ceea ce urmareste medicina regenerativa. Dar si curcumina are meritele ei in aceasta privinta, deoarece la teste s-a dovedit ca imbunatateste functia de memorare a pacientilor cu Alzheimer.

Problema este ca multi oameni cred ca este suficient sa foloseasca extract de curcumina ca sa beneficieze de efectele regenerante ale turmericului, cand de fapt folosirea plantei in intregime ofera o gama mare de compusi terapeutici care au fiecare un rol benefic si complementar in acest proces. De exemplu, in cazurile de inflamatie a colonului sau de polipi intestinali, este mai bine sa folosesti planta in intregime decat un simplu extract, intrucat extractul se absoarbe de regula in intestinul subtire inainte de a ajunge acolo unde este cel mai necesar. Desi efectele ar-turmeronului asupra creierului nu sunt cunoscute inca in intregime, acest studiu recent lamureste faptul ca substanta integreaza un factor regenerator foarte pretios.

Asa ca nu mai astepta! Transforma turmericul intr-un ingredient nelipsit de la mancare si shake-uri!

In speranta ca articolul nostru ti-a fost de folos, te invitam sa-l distribui mai departe si prietenilor. Iti multumim pentru lectura.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog