-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Asta se intampla atunci cand ni se zbate ochiul..nu este bine deloc!


Publicitate

Cu totii am experimentat acea senzatie prin care ni se zbate ochiul. Acest lucru se poate intampla din senin, in timp ce privim la televizor, citim sau gatim. Ceea ce simtim in acel moment este un spasm al muschiului ochiului. Acest spasm nu va pune viata in pericol, insa poate ascunde probleme grave de sanatate.

Stiinta o defineste prin "un spasm repetitiv al ochiului, in general in zona pleoapei de sus". Acest spasm poate afecta un ochi sau ambii si poate dura de la cateva secunde pana la cateva minute. Rar se intampla ca spasmul sa continue cateva zile la rand.

Cauze

Nu exista o cauza anume, insa este adesea asociat cu stresul, oboseala, excesul de cafea, alcool sau tutun. Spasmul ocular poate fi cauzat si de uscarea ochiului, alergii sau iritatii ale membranei oculare. De asemenea, poate surveni fara vreo cauza specifica. De cele mai multe ori acest spasm este lipsit de durere si inofensiv.

Pe de alta parte, exista cazuri in care acest spasm poate ascunde probleme neurologice precum blefarospasm (un tremur anormal al ochiului) sau scleroza laterala amiotrofica, cunoscuta si sub denumirea de boala Lou Gehrig’s. Blefarospasmul este mai des intalnit in randul femeilor, decat in randul barbatilor si apare in general la adulti de varsta a doua sau de varsa a treia. In anumite cazuri, spasmul poate bloca ochiul timp de cateva ore.

Daca si dumneavoastra aveti simptomele de mai jos, cereti imediat parerea unui medic:

• Daca spasmul ocular dureaza mai mult de 1 saptamana;
• Daca spasmul inchide ochiul complet;
• Daca spasmul afecteaza intreaga fata;
• Daca vi se umfla ochii sau se rosesc;
• Daca pleoapa superioara cade.

O vizita scurta la un medic, poate scoate din calcul existenta unei boli neurologice. Daca exista totusi riscul sa fie o astfel de boala, veti fi orientat catre un neurolog.

Daca nu este vorba de o boala neurologica, va sfatuim sa reduceti stresul si consumul de cafea. Este extrem de important si somnul!

Incercati sa aplicati comprese cu ceai, pentru a relaxa muschiul.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog