Menu Right

Responsive Full Width Ad

Populare
Populare
Articole
Facebook
Facebook

July 27, 2016

Un exercitiu de stretching excelent pentru calmarea durerilor de genunchi

Durerile de genunchi sunt foarte suparatoare, iar in unele cazuri mai grave, chiar dezabilitante. Sanatatea genunchilor se rasfrange din plin asupra calitatii vietii si, din pacate, pana la atingerea varstei de 85 de ani, 50% dintre noi ajungem sa suferim de artrita la genunchi.

Un exercitiu de stretching excelent pentru calmarea durerilor de genunchi

Iata insa o miscare de stretching care face adevarate minuni pentru calmarea durerilor de genunchi, respectiv mobilizarea si intarirea articulatiei genunchilor. Videoclipul pus la dispozitie explica pas cu pas modul corect de efectuare a miscarilor.

Singura recuzita necesara consta intr-un prosop si un scaun sau fotoliu.

Impatureste prosopul in doua si asaza-te pe un scaun. Pozitioneaza prosopul in spatele genunchiului, lipeste-l de articulatie, apoi indoaie incet genunchiul in sus astfel incat sa atingi cu talpa piciorului suprafata scaunului sau fotoliului.

La final, impreuneaza palmele in jurul fluierului piciorului si scutura-l usor. Folosirea prosopului si miscarea de smucire usoara creeaza un mic spatiu liber in interiorul articulatiei genunchiului, fapt care duce la detensionarea acestei zone si calmarea durerii! Practicarea zilnica a acestui exercitiu contribuie la flexibilizarea, detensionarea si desensibilizarea genunchilor incordati si durerosi.


Un articol de Maria Paraschiv

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com -
"Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.

Responsive Full Width Ad

Copyright © 2016 Pentru Suflet, powered by Blogger.