-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Efectele pozitive ale meditatiei si yoga se rasfrang asupra sanatatii noastre.


Publicitate

In timp ce Occidentului i-a trebuit ceva timp pana sa descopere yoga si meditatia, Orientul se bucura de rezultatele pozitive ale acestor practici, iar rezultatele sunt vizibile in viata de zi cu zi.

Intr-un studiu recent realizat de catre Harvard, in asociere cu Spitalul General din Massachusetts, s-a descoperit faptul ca meditatia si yoga reduc costurile tratamentelor pentru sanatate cu 43%. In cadrul acestui studiu, participantii luau parte la un program de relaxare, care scadea cu mult nivelul de stres si anxietate, reducea presiunea arteriala si detensiona muschii. Pacientii au ajuns sa aiba tot mai putina nevoie de serviciile medicale. Evaluand atat datele studiului de la Harvard, cat si cele de la Research Patient Data Registry (RPDR) of Partners HealthCare in intervalul 2006 si 2014, s-a tras concluzia ca necesitatea serviciilor medicale era tot mai scazuta.

Daca luam in considerare faptul ca anxietatea si depresia sunt unele dintre cele mai des tratate boli din Romania, s-ar exonomisi foarte multi bani din serviciile medicale, prin simpla practicare de yoga si meditatie. Un alt factor pozitiv ar fi acela ca astfel s-ar pastra mai multi bani pentru studii in alte arii medicale.

Prescrierea unei medicatii pentru anxietate si depresie, solutioneaza problema, doar pe termen scurt. Concentrarea pe alternative de lunga durata, precum yoga si meditatia, poate fi cheia catre tratarea a numeroase boli. Din pacate, medicina Occidentala nu se concentreaza prea mult pe asta, ci mai degraba pe medicamente.

Legatura dintre minte si corp

Intorcandu-ne in Orient, majoritatea practicantilor de yoga sunt de parere ca exista o stransa legatura intre minte si corp, putand totodata sa tratam sau sa prevenim anumite boli prin intermediul ei. Aceasta practica a fost abia de curand raspandita in Occident, deoarece se credea ca mintea nu are nicio legatura cu corpul. In zilele noastre, cand totul se desfasoara cu viteza luminii, este usor sa uitam de noi. In fiecare zi ne gasim altceva de facut, trebuie sa avem grija de casa, de copii, suntem stresati la munca, nu este de mirare ca nu avem timp sa ascultam ce incearca organismul nostru sa ne spuna cu adevarat. Totul este destul de serios iar mintea noastra este destul de conectata cu sistemul nostru imunitar, cu emotiile si cu fiecare traire interioara.

In momentul in care suntem stresati, organismul nostru elibereaza hormoni, ce au un puternic impact asupra functionarii sistemului nervos si al organelor. Cortisolul este principalul hormon care afecteaza functiile corpului, atunci cand este produs sub stres. Stresul determina cresterea in greutate, aparitia problemelor cardiace, disfunctii digestive, iar nutrientii nu pot fi nici ei absorbiti normal in astfel de conditii.
Atunci cand se afla sub stres, sistemul imunitar incepe sa aiba de suferit, lasand organismul deschis sa absoarba boli. Corpul nu poate lupta singur cu bacteriile si infectiile, putandu-se dezvolta pe mai multe nivele. De aceea se crede ca majoritatea bolilor autoimune precum artrita, reumatismul sau lupusul, se dezvolta in organsim ca rezultat al stresului.

Inserarea meditatiei si yoga in programul dumneavoastra

Sanatatea si buna dispozitie pot fi mult modificate, daca hotarati sa mergeti la un curs de yoga sau de meditatie. O astfel de ora va poate ajuta sa va deconectati complet de problemele din viata de zi cu zi. Daca nu puteti merge la un curs, cu siguranta exista pe internet foarte multe ghiduri in ceea ce priveste yoga si meditatia. Gasiti un loc linistit in casa si petreceti macar 10 minute zilnic meditand, faceti-o pentru dumneavoastra. Mai tarziu, puteti extinde durata alocata acestor practici.

Simplul fapt ca va concentrati asupra repiratiei, poate reduce stresul si va poate limpezi mintea. Atunci cand organismul incepe sa reactioneze, veti observa cum respiratia este mai adanca iar rata batailor cardiace se reduce. Va aparea o schimbare pozitiva asupra starii dumneavoastra generale.

Speram ca pe viitor sa creasca dorinta practicarii de yoga si meditate, iar oamenii sa aiba mai mult acces, intrucat bolile chiar pot fi tratate sub aceasta forma.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog