Publicitate
Caderea parului este adesea asociata cu stresul, sarcina, menopauza sau scaderea in greutate.
Este normal ca organismul sa aiba o reactie in conditii de stres, insa cu siguranta caderea parului este ultimul lucru pe care ni-l dorim. Stresul poate reprezenta cauza dezechilibrului hormonal, ducand la o caderea a parului excesiva.
Frunzele de guava sunt bogate in vitamina B, esentiala in cazul acestei probleme.
Tonic pentru scalp
Ingrediente
- 1 litru de apa
- Cateva Frunze de guava
- Un recipient
Mod de preparare si utilizare
Puneti un litru de apa intr-un recipient si adaugati o mana de frunze de guava. Puneti pe foc si lasati la fiert timp de 20 de minute, dupa care lasati preparatul sa se raceasca. Masati scalpul cu acest amestec si lasati sa actioneze cateva ore inainte de a spala parul.
Dupa ce ati folosit tonicul pentru scalp, deja l-ati pregatit pentru urmatorul tratament, acum intra in scena uleiul de cocos.
Prepararea sa variaza in functie de necesitatea parului.
1. Prevenirea caderii parului
Caderea parului poate fi cauzata de inflamatii la nivelul pielii, infectii fungice sau deficit nutritional. Uleiul de cocos este bogat in grasimi sanatoase care hranesc scalpul si fibra capilara, lupta impotriva infectiilor si reduc inflamatiile.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de salvie
- 3 linguri de ulei de cocos
Pentru preparare trebuie sa amestecati 2 linguri de ulei de salvie cu 3 linguri ulei de cocos. Puneti la foc mic pana cand cele doua uleiuri se intrepatrund. Lasati sa se raceasca putin si testati la nivelul pielii pe mana. Trebuie sa fie caldut, nu sa arda. Aplicati la nivelul scalpului si pe lungimea pielii, inainte de a merge la culcare. Acoperiti cu o casca de baie. Spalati a doua zi, de dimineata si aranjati parul in mod obisnuit.
2. Restructurarea fibrei capilare
In comparatie cu uleiul mineral sau cel de floarea soarelui, uleiul de cocos ocupa primul loc in topul prevenirii deteriorarii parului. S-a demonstrat si faptul ca uleiul de cocos este singurul care reduce pierderea proteinelor si intareste fibra.
Puteti folosi acest ulei si pentru repararea varfurilor despicate insa, nu uitati sa tundeti parul o data la 6 saptamani.
3. Parul devine mai fin
Electrizarea parului apare de cele mai multe ori datorita fibrei si cuticulelor uscate. Uleiul de cocos este hidrofobic, adica respinge apa, insa confera luminozitate si hidrateaza fibra capilara.
Daca aplicati ulei de cocos pe par, cu 10-15 minute inainte de spalare, veti obtine un par fin si matasos. Puteti aplica putin ulei de cocos si pe varfuri, dupa spalare, pentru a se descurca mai usor. In ceea ce priveste aranjatul, aplicati cateva picaturi in palma si treceti degetele usor prin par.
4. Tratament impotriva matretii
Matreata reprezinta o problema la nivelul scalpului, care poate fi cauzata de pielea uscata sau fungi, pe langa alti factori.
Uleiul de cocos trateaza cu adevarat matreata luptand impotriva infectiilor fungice si impotriva pielii uscate.
Pentru utilizare, amestecati parti egale de ulei de cocos si de ricin, dupa care masati scalpul si lasati sa actioneze 30 de minute, inainte de a-l spala. Daca aveti o problema severa cu matreata, aplicati acest mic truc, de fiecare data cand va spalati parul.
5. Lupta impotriva parului alb
Celulele pigmentare situate la baza fiecarui folicul, sunt direct raspunzatoare de nuanta parului. Insa, odata cu imbatranirea, din ce in ce mai multe celule pigmentare mor sau devin mai putin eficiente.
Modalitatea prin care uleiul de cocos previne albirea parului este hranirea scalpului si protejarea foliculilor. Cu cat aceste doua elemente sunt mai sanatoase, cu atat va veti putea bucura mai mult de un par fara fire albe.
Masati-va parul si scalpul cu ulei de cocos si lamaie, in fiecare zi, timp de 15 minute.
Indiferent ce varianta de tratament alegeti, spalati parul dupa ce ati folosit tonicul.
Cu drag,
Alexandra Ungureanu
Publicitate
loading...
No comments:
Post a Comment