-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cum sa alegem pepenele potrivit vara aceasta


Publicitate

Vara incepe sa isi faca simtita prezenta iar pentru mine asta inseamna pepeneeee! Eu pur si simplu ii ador si imi place sa ii mananc proaspeti, de fiecare data!

Cu siguranta exista persoane printre noi, care inca nu stiu cum sa aleaga pepenele potrivit. Iata de ce anume trebuie sa tineti cont daca va doriti cel mai dulce si gustos pepene de pe piata: 


5 reguli pe care trebuie sa le respectati cand alegeti un pepene rosu

Daca tineti o cura cu fructe si legume sau pur si simplu va doriti o zi in care sa mancati doar pepene, trebuie sa stiti cum sa il alegeti. Fie ca va vine sau nu sa credeti, dar pepenele rosu este atat fruct cat si leguma (facand parte din aceeasi familie cu castravetele si dovleacul)!

Cititi mai jos cum trebuie sa alegeti cel mai bun pepene:

1. Greutatea

Pepenii dulci vor fi intotdeauna grei, deoarece acestia sunt copti si au un continut crescut de apa! Comparati mai multi pepeni pentru a va da seama.

2. Forma

Un pepene bun trebuie sa aiba o forma cilindrica sau sferica. Daca seamana cu o vanata, atunci pepenele respectiv nu a primit suficienta apa pe durata cresterii. De asemenea, acesta nu trebuie sa aiba urme sau pete negre. Capacul pepenelui trebuie sa fie proaspat.

3. CULOARE

Trebuie sa tineti intotdeauna cont de culoare. Pepenele perfect are coaja verde inchis. Asigurati-va ca nu ii luceste coaja, deoarece acesta este un semn ca nu este copt suficient.

4. Petele

Daca veti intoarce pepenele cu fundul in sus, veti observa ca acesta are o pata galbuie. Cu cat aceasta este mai inchisa, cu atat este mai bine. Daca pata este alba, atunci pepenele nu este copt.

5. Sunetul

Testul „cioc-cioc” este cel mai bun deoarece poate spune cat de copt este pepenele. Daca simtiti o usoara vibratie, atunci pepenele este copt, daca nu, atunci este momentul sa cautati alt pepene.

Daca pepenele este dat pe jumatate, atunci incercati sa alegeti unul cu miezul cat mai rosu si semintele cat mai negre.

Gata, acum sunteti pregatiti sa mergeti la piata si sa va bucurati de prospetimea unui pepene proaspat!

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog