-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Atentie! Nu cadeti in capcana unei casatorii albe sau gri, va deveni neagra!


Publicitate

Un articol de Ileana Mladinoiu

Doua persoane se iubesc si doresc sa traiasca impreuna, sa-si construiasca un camin. Merg la starea civila, la biserica, fac copii si viata merge inainte cu sau fara divort.

Eu nu stiam ca o casatorie poate fi alba si gri, decat daca as gandi doar la sensul figurat al celor doua culori, desi albul nu-i considerat culoare.

Casatoria alba

Are un scop clar definit, altul decat uniunea legalizata prin care oamenii decid sa-si intemeieze o familie bazata pe iubire si respect. Intre cei doi parteneri nu exista sentimente de dragoste. Este o casatorie de convenienta/complezenta menita a-i ajuta pe ambii parteneri sa obtina avantaje pe care legea nu Ie ofera decat sotilor.

O intelegere necinstita intre doi adulti de sex opus, servind la eludarea legii in domeniul imigratiei, cu scopul ca unul sa obtina cetatenia intr-o anumita tara, un permis de sedere, o locuinta sau chiar o mostenire, bineinteles contra unei sume de bani.

Formalitatile administrative sunt aceleasi ca la un mariaj clasic. De exemplu, Mary, o englezoaica, vrea sa aiba cetatenie franceza. Ii propune lui Jean, un francez lefter, sa-l ia de sot ca sa poata sa-si atinga scopul.

Jean ii cere 10.000 de euro. Mary accepta si cei doi complici se prezinta la starea civila ca si cum ar fi doi indragostiti nebuneste unul de altul.

Casatoria alba este un act neconsumat, fara relatii intime. Pentru a fi descoperita, nu-i tocmai usor, dar unele elemente pot pune anturajul sau autoritatile pe pista: rapiditatea casatoriei, diferenta mare de varsta, nationalitatile diferite etc.

Desi ofiterul starii civile discuta cu viitorii soti, asupra carora planeaza suspiciunea ca este o casatorie de forma, inainte de a face anuntul, el nu poate refuza oficierea actului. Sarcina lui este de a alerta procurorul.

Casatoria gri

Urmeaza acelasi principiu, cu o usoara diferenta. Dincolo, la casatoria alba, ambii parteneri sunt complice, aici doar unul care se foloseste de celalalt pentru a se muta mai usor si legal intr-o tara si pentru a obtine cetatenia respectiva.

Ca sa-si indeplineasca visul, unul dintre ei il face pe celalalt sa creada ca este iubit, cand in realitate vrea sa obtina niste drepturi.

Spre exemplu, Nely, de 23 de ani, se casatoreste cu Paul, 79 de ani, un om de afaceri foate bogat. Paul crede ca Nely il iubeste mult, in vreme ce aceasta asteapta cu nerabdare moartea bogatasului spre a deveni mostenitoare.

Indiferent ca-i alb ori gri, genul acesta de mariaj contravine legii. In ambele cazuri, riscul nu-i de neglijat, atrage consecinte din punct de vedere civil, penal, administrativ.

Oameni dragi, nu va casatoriti din interes, incheiati un “contract” sentimental, un angajament moral pe viata! In caz contrar, ne indreptam spre intuneric!


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog