-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Pentru a reduce riscul cancerului de colon trebuie sa faceti urmatoarele 7 schimbari in viata dumneavoastra!


Publicitate

Cancerul de colon nu pune probleme doar in cazul batranilor, in ultimul timp acest tip de cancer s-a extins si in randul tinerilor. In urma statisticilor actuale, cercetatorii spun ca pana in anul 2030, rata de incidenta in randul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 20-34 de ani va creste cu 90% in cazul cancerului de colon si cu 124% in cazul cancerului colonorectal.

Din fericire, puteti reduce riscul aparitiei acestor tipuri de cancer cu 75-80% doar prin schimbarea stilului de viata. Asa cum stim cu totii, este mult mai usor sa prevenim cancerul decat sa-l combatem. Asa ca, daca vreti sa va salvati colonul, cititi cu atentie si luati notite. Iata ce stil de viata trebuie sa aveti pentru a reduce riscul aparitiei acestei boli crunte.

1. Reduceti sau eliminati consumul de carne

Carnea procesata si carnea rosie sunt strans legate de cresterea riscului aparitiei cancerului de colon. Persoanele care consuma carne procesata, spre deosebire de vegetarieni, au cu 20-50% un risc mai mare de dezvoltare a cancerului de colon. Conform acestui studiu, acest lucru se poate datora mai multor motive precum: carnea este gatita la o temperatura mare si astfel se formeaza amine heterociclice cancerigene si hidrocarburi aromatice policiclice; unii compusi N-nitrozo se formeaza in carne; fierul din carnea rosie poate forma carcinogeni deoarece creste proliferarea mucoasei, prin intermediul lipoperoxidatiei si/sau citotoxicitatei fecale. Nitrozarea poate creste toxicitatea de hem din produsele afumate.

2. Consumati mai multe alimente din plante

Multe studii au aratat faptul ca un numar vast de fructe si legume pot preveni aparitia cancerului. In plus, au un continut ridicat de fibre si astfel, ajuta la eliminarea toxinelor din colon. S-a demonstrat faptul ca peste 25.000 de fitochimicale din fructe si legume sunt eficiente in tratarea mai multor tipuri de cancer. Acesti compusi contin carotenoid, vitamine, resveratrol, cvercetol, silimarina si indol-3-carbinol.

3. Consumati mai putin alcool

Cancerul de colon este legat direct de consumul mare de alcool. Etanolul din alcool nu este carcinogen ci cocarcinogen care, atunci cand este metabolizat, elibereaza radicali liberi care determina aparitia mutatiilor ADN si aparitia anormalitatilor celulare. Este recomandat ca barbatii sa consume maxim doua pahare de vin pe zi iar femeile unu singur.

4. Renuntati la fumat!

Studiile sunt asociate cu un risc crescut de cancer colorectal. Fumatorii au un risc mai mare cu 20-60% sa dezvolte cancer de colon. Insa cu totii stim ca fumatul determina aparitia cancerului si nu doar a celui de colon.

5. Eliminati prajelile

Alimentele preparate la temperatura ridicata dezvolta foarte multe substante mutagenice care maresc riscul aparitiei cancerului de colon. Grasimea prajita, proteinele si carbohidratii sunt principalii responsabili cu aparitia cancerului de colon sau cel putin asta spun majoritatea studiilor. Proteinele preparate la temperaturi foarte mari nu pot fi digerate usor de organism ceea ce determina mutarea proteinelor din stomac in colon, unde fermenteaza si se transforma in tumori.

6. Faceti mai mult sport!

S-a demonstrat ca exista o legatura puternica intre statul pe scaun si cancerul de colon. Miscarea zilnica ajuta enorm la reducerea riscului aparitiei acestui tip de cancer. Prin pomparea sistemului limfatic si prin inspirarea unei cantitati mai mari de oxigen, va ajutati singur sa reduceti riscul aparitiei cancerului de colon.

7. Stati cat mai mult la soare!

Daca nu stati suficient la soare, veti dezvolta deficitul de vitamina D iar acesta este strans legat de dezvoltarea cancerului de colon uterin. Cercetatorii au descoperit faptul ca un nivel crescut de vitamina D reduce riscul aparitiei acestei boli, ceea ce explica de ce persoanele care traiesc in emisfera nordica sufera in numar mai mare de aceasta boala in comparatie cu cei din emisfera sudica.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog