-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Lecţia japoneză: O staţie de tren menţinută în funcţiune ani de zile pentru un singur pasager - o elevă de liceu


Publicitate

Aţi fost uimiţi de povestea platformei 9¾ din Harry Potter? Ei bine, există o staţie de tren şi mai impresionantă: are un singur pasager. Trenul face doar două opriri în staţia Kami-Shirataki de pe cea mai nordică insulă a Japoniei, Kokkaido - una când urcă o elevă de liceu şi a doua când eleva coboară.

De ani de zile, în staţia Kami-Shirataki aşteaptă un singur pasager: o elevă. De două ori pe zi, ea îşi face apariţia în gara altfel goală.



Potrivit CCTV News, iniţial, compania feroviară japoneză a vrut să închidă staţia. Din cauza distanţei, nu mai era folosită la capacitate maximă. După ce oficialii au aflat însă că în staţie aştepta zilnic o fată care se urca de aici în tren pentru a merge la şcoală, hotărârea a fost revocată imediat.

Aşa că, de 3 ani, staţia este deschisă doar pentru acest pasager.

Zilnic, doar două trenuri opresc la Kami-Shirataki, după un orar unic, funcţie de momentul în care tânăra trebuie să ajungă la şcoală, notează pe contul de Facebook canalul în limba engleză al televiziunii chineze.

Compania feroviară japoneză va păstra staţia deschisă până când adolescenta va termina şcoala. Eleva va absolvi pe 26 martie, anul acesta.


Ştirea a declanşat un val de comentarii pe internet. "Japonia vede în fiecare individ o investiţie pe termen lung, aşa că nu percepe ca pe nişte pierderi resursele folosite pentru această rută - rezultatul se va dubla în cele din urmă în impactul asupra economiei", explică un utilizator.

"Pentru compania de căi ferate este o oprire de câteva secunde, un adăpost, dar înseamnă foarte mult pentru această faţă. A servi este modul lor de a face afaceri, nu se gândesc doar la câştig", comentează altcineva.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog