-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Dragostea la 50+. Noile reguli pentru a iubi in a doua jumatate a vietii


Publicitate

Relatiile in anii de maturitate pot aduce provocari fizice sau mentale, insa ceea ce pierzi in iluzie castigi in bogatia autenticitatii,

Intr-un articol publicat pe www.huffingtonpost.com, Laura Day, autor New York Times al cartilor “Practical intuition” (Intuitie practica) si “How to rule the world from your couch” (Cum sa conduci lumea de pe canapeaua ta), ne prezinta care sunt noile reguli pentru a construi o relatie in cea de-a doua parte a vietii si a fi fericita. „Relatiile in anii de maturitate pot aduce provocari fizice sau mentale, insa ceea ce pierzi in iluzie castigi in bogatia autenticitatii, spune autoarea.

Laura Day: Noile reguli pentru dragoste la peste 50 de ani



Foto: Carlos Horta / Shutterstock.com


1. Nu deveni prea atasata fata de propria drama/ poveste. Fa-ti o foaie de calcul a vietii pur si simplu pentru a te putea ocupa de probleme caci in mod inevitabil acestea exista. Nu le permite sa fie o scuza pentru a nu-ti asuma angajamentul total fata de ceea ce creezi acum cu partenerul tau.

2. Distreaza-te. Din fericire pana acum, ai invatat cum sa te simti minunat de una singura. Iar daca nu, trebuie sa inveti altfel risti sa pierzi placerea de a avea alaturi cel mai bun partener al tau – tu. Descopera si bucura-te cand iti faci prioritati si pretuieste scopul unei interactiuni.

3. Evalueaza-ti dorinta de dragoste. Contrar stiintei romantice, dragostea are nevoie de ratiune, in special inainte de a intra intr-o relatie. Care sunt nevoile si dorintele tale in dragoste? Ce ar putea sa fie doar un bandaj pe rana si ce ar putea fi ceea ce ai cu adevarat nevoie pentru a evolua? Scrie-ti concluziile pe o foaie caci s-ar putea ca memoria sa nu te ajute mult cand esti tentata sa accepti o situatie bandaj.

4. Uita-te in ambele directii inainte de a traversa! Vietile mari – si toate persoanele peste 50 de ani au o viata mare – au nevoie de mari eforturi pentru a fuziona. Inainte de a intra in joc asigura-te ca vrei sa te joci si acorda-i celelalte persoane timp pentru a se obisnui cu aceasta calatorie.

5. Asigura-te ca stii ceea ce vrei si asuma-ti responsabilitatea de a nu te angaja intr-o dinamica care nu te conduce catre ceea ce ai nevoie.

6. Nu arunca totul peste bord. Uneori oamenii nu vin in viata ta pentru a fi cei potriviti, ci pentru a te ghida in directia potrivita. Accepta darul si seteaza limite, chiar daca sunt grele, pentru ca relatia sa nu devina ceva ce nu ar trebui sa fie.

Foto homepage: bikeriderlondon / Shutterstock.com

7. Oamenii nu se schimba. Daca nu poti trai cu ceea ce vezi, nu te angaja intr-o relatie crezand ca ceea ce vezi se va schimba.

8. Cand iubesti, iubeste in totalitate. Nu vei fi ranit mai putin daca te-ai abtinut de la ceva.

9. Nu te constrange singur bazandu-te pe imaginea veche a ceea ce o relatie sau o casnicie ar trebui sa fie. O viata plina necesita o noua paradigma. Fii creativ in a gasi o selectie de scenarii de viata care ti se potrivesc.

10. Viata ti-a dat gres de atatea ori. Dar viata ti-a si daruit de tot atatea ori. Urmareste sa fii impartiala in evaluarea trecutului si a prezentului tau. Iubesc acel proverb care spune ca daca cineva ti-ar inmana poverile si darurile tale le-ai lua bucuros inapoi pe ale tale.

11. Si corpul lui este mai putin vioi decat obisnuia sa fie.

12. Dezamagirea nu te omoara in afara de cazul cand ii permiti sa nu te lase sa te intorci intr-un loc al sperantei. Bineinteles ca doare, insa pana acum, ai instrumentele pentru a-i face fata si abilitatea si inteligenta de a dobandi noi abilitati care iti vor permite sa iti asumi riscuri mai mari in siguranta.


Puteti citi si blogul Laurei: lauradaynews.wordpress.com/


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog