-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Iata Cum Sa Indepartati Cu Usurinta Pesticidul de pe Fructe si Legume!


Publicitate

Marea majoritate a fructelor si legumelor, achizitionate de la magazin, sunt tratate cu pesticid. Cele mai contaminate sunt merele, brocoli, telina, salata verde, sfecla, rosiile, strugurii, ardeii, mazarea si fructele de padure. Oamenii nici macar nu-i sesizeaza prezenta si astfel il consuma inconstient, cauzandu-le mai tarziu grave probleme de sanatate.

Iata cateva metode de indepartare a pesticidului:

Spalati cu apa calduta

Desi pesticidul se depune pe frunze si tulpina, o cantitate destul de mare se acumuleaza si pe fructe si legume. O spalare minutioasa cu apa calduta poate ajuta la eliminarea acestor toxine. Apa foarte rece sau foarte calda nu va ajuta la indepartarea tuturor reziduurilor. Folositi apa calduta pentr curatare. 


Exista o lista neagra de fructe si legume ce contin exces de chimicale. Asezati legumele si fructele intr-un bol mare cu apa si adaugati o jumatae de lingurita cu sare. Lasati alimentele sa stea in solutie pentru cateva minute apoi, spalati-le din nou cu apa curata. Cel mai important lucru este acela de a spala mereu alimentele inainte de a le gati, indiferent de unde provin.

Folositi o solutie cu otet diluat

Majoritatea pesticidelor contin organofosfati, carbamat, cloruri, sulfolinuree, piretroide, etc; substante care pot provoca grave probleme de sanatate. Prezenta acestor aditivi nu este una superficiala, ei pot fi absorbiti inclusiv de coaja. Nu este necesara achizitionarea de produse scumpe pentru curatarea fructelor si legumelor deoarece pot fi atat de usor preparate in casa. Luati un bol mare in care adaugati o lingurita de otet diluat cu apa. Lasati fructele si legumele acolo pentru o perioada apoi spalati-le cu apa de la robinet.

Indepartati coaja

Pentru fructele si legumele precum ceapa, cartofii, merele, portocalele, ghimbirul, mango, morcovi, ridichii, sfecla, este simplu de indepartat coaja. Spalati inca odata alimentele dupa indepartarea cojii apoi le puteti consuma.

Spray de curatare facut in casa

Fructele si legumele care au nevoie de o ingrijire suplimentara sunt acelea ce contin pesticid acumulat. Amestecati o lingura cu suc de lamaie cu doua linguri cu praf de copt. Apoi diluati amestecul cu o ceasca de apa si folositi acest spray pe alimente dupa care clatiti. Este interzisa utilizarea de detergenti pentru curatarea alimentelor.

Curatati cu o panza

Spalarea si curatarea fructelor si a legumelor inainte de gatire, este obligatorie. Astfel, utilizati o carpa umeda pentru a curata suprafata dupa ce ati clatit cu apa. Toate aceste trucuri pot indeparta pana la 90% din pesticidele ce se gasesc pe fructe si legume.

Pe langa aceste trucuri, pentru a fi mai siguri de alimentele pe care le consumam, le putem achizitiona de la vanzatorii ambulanti si nu de la magazin. Alimentele organice sunt cele mai sigure deoarece nu contin pesticide insa sunt foarte scumpe. O alta solutie, pentru a manca sanatos, este cultivarea de fructe si legume in propria noastra gradina.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
3 Comments

You Might Also Like

3 comments:

  1. Sau in apa cu bicarbonat lasate cel putin 30 min

    ReplyDelete
  2. Cu fructele de padure cum ramane ???

    ReplyDelete
  3. Unele fructe sunt usor de spalat dar de exemplu strugurii ? Spalam cu periuta de dinti fiecare boaba in parte ?.....

    ReplyDelete

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog