-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Uleiul de Cocos si Capsulele de Canabis- Un Miracol Medical?


Publicitate

Oamenii au cultivat si au utilizat, inca de la inceputul lumii, frunzele plantei canabis, cunoscuta, in mod colocvial, cu termenul de marijuana. Arheologii Din Asia Centrala au descoperit peste 3 kilograme de canabis intr-un mormant vechi de 2.700 de ani ce ii apartinea unui saman.

Dovezi scrise si imagini cu frunza de canabis, folosita de numeroase culturi, indica faptul ca aceasta planta a fost acceptata si utilizata cu mii de ani in urma.

Sustinerea Utilizarii Terapeutice

Chiar daca de la interzicerea ei au trecut 75 de ani, cercetatorii continua sa studieze proprietatile curative ale canabisului.
Exista peste 20.000 de bilanturi si studii stiintifice publicate si aproximativ o treime din acestea au fost publicate in ultimii 4 ani. Daca am cauta marijuana ca si cuvant cheie pe PubMed Central (biblioteca stiintifica on-line a guvernului Statelor Unite) am putea observa ca exista 2.100 de cercetari din anul 2011 si pana acum.


Cultura moderna merge acum pe urmele cunoasterii a ceea ce stramosii nostri stiau iar opinia publica sustine ideea ca din ce in ce mai multi oameni sa utilizeze marijuana pentru proprietatile sale medicale. In prezent, marijuana, este utilizata, legal, cu scop medical, in 20 de state si in Columbia.

Joycelyn Elders, MD, fost chirurg general in Statele Unite, a scris urmatoarele intr-un articol din 26 Martie, 2004 intitulat “Miturile Marijuanei Medicale’’ publicat in the Providence Journal:

“Probele ce atesta faptul ca marijuana poate inlatura anumite tipuri de durere, greata, ameteala si alte simptome cauzate de boli precum Scleroza Multipla, Cancer sau Sida- sau de reactiile medicamentelor utilizate pentru tratarea lor, sunt coplesitoare. De fapt, marijuana, este mai putin toxica decat multe alte medicamente pe care medicii curanti le prescriu zilnic.”

Alianta pentru Canabisul Medical (AAMC), a declarat urmatoarele intr-un articol din 2002 intitulat ‘’ Situatia Disperata a Bolii Cronice”, publicat pe siteul AAMC:

“Multi din bolnavii cronici si-au gasit vindecarea cu ajutorul utilizarii canabisului medical, un remediu stravechi care are eficacitate demonstrata stiintific. Zeci de mii de bolnavi au inlocuit narcoticele si medicamentele psihotope cu marijuana nontoxica. Rezultatele sunt coplesitoare. Persoane cu deficient ale maduvei spinarii, pregatiti sa renunte la cadru, pacienti cu SIDA capabili sa ia in greutate si sa renunte la medicamente, pacientii diagnosticati cu cancer isi gasesc scaparea ametelii provocate de chimioterapie, pacientii cu dureri cronice sunt curatati de letargia narcoticelor si persoane care sufereau de disfunctii psihice sunt dinnou capabile sa socializeze si sa fie lucide cu ajutorul unei plante nontoxice cu puteri vindecatoare miraculoase..”

Asociatia Nationala a Asistentilor (ANA) a declarant urmatoarele in data de 19 martie 2004 pe pagina oficiala ANA: ‘Declaratie de Pozitie: Permiterea Accesului Pacientilor la Tratamentul cu Marijuana/Canabis

“Asociata Nationala a Asistentilor (ANA) recunoaste faptul ca pacientii trebuie sa aiba acces la tratament terapeutic cu marijuana/cannabis. Canabisul sau marijuana a fost utilizat din punct de vedere medical cu secole in urma. S-a demonstrate a fi efectiv in tratarea multor simptome si boli.’

Cercetatorii Centrului pentru Marijuana Medicala din cadrul Universitatii din California au facut public faptul ca au inregistrat descoperiri dintr-un numar aleator de incercari de control in cadrul experimentelor clinice avand ca subiect utilizarea in scopuri medicale a canabisului in anul 2010.

Cercetarile utilizate de FDA au scos in evidenta faptul ca marijuana ar trebui sa fie ‘in prima linie a tratamentului’ pentru pacientii care sufera de boli cronice si neuropatie.

Neuropatia este un tip de durere asociata diabetului, cancerului, afectiunilor cardiac, HIV/SIDA.. Experimentul indica faptul ca marijuana controleaza durerea la fel de bine sau chiar mai bine decat medicamentele de pe piata.

Oamenii de stiinta de pretutindeni continua sa studieze eficacitatea canabisului. In Germania exista peste 37 de studii cu peste 2.500 de subiecti, ce evalueaza siguranta si eficacitatea utilizarii marijuanei, inca din anul 2005. In contrast, majoritatea FDA a mentionat faptul ca medicamentele trec prin mai putine experimente, cu subiecti mai putini insa tot sunt aprobate pentru consum.

Cercetarile asupra canabisului au demonstrat faptul ca acesta are puterea de a trata simptome precum greata asociata chimioterapiei. Marijuana Medicala a demonstrate ca poate incetini declansarea bolii Alzheimer si poate regla boli autoimmune precum scleroza multipla, boli inflamatorii ale tractului intestinal dar si artrita reumatoida.

Canabisul si Uleiul de Cocos

Capsulele de marijuana medicala infuzate in ulei de cocos, reprezinta o modalitate alternativa de utilizare in scop terapeutic a canabisului fara a fi necesara inhalarea lui prin intermediul tigarii. Infuzarea canabisului in ulei de cocos ajuta si la usoara descompunere in ficat.

Uleiul de cocos este utilizat datorita numarului mare de acizi grasi esentiali care ajuta la sudarea agentilor canabinoizi. Si sa nu uitam sa mentionam proprietatile curative ale uleiului. Jumatate din grasimile din uleiul de cocos nu sunt intalnite in mod obisnuit in natura, acidul lauric.

Acidul lauric a fost numit ingredientul ‘miracol’ datorita proprietatilor curative, fiind prezent si in laptele de mama. De fapt, poate fi gasit numai in trei surse dietetice- cantitati mici in unt si cantitati mai mari in esenta de palmier si in uleiul de cocos.

In corp, acidul lauric este transformat in monolaurin, o substanta antibacteriana, antivirala si antiprotozala. Deoarece monolaurina este un monoglicerid, poate distruge virusii lipoproteici incluzand pojarul, gripa, HIV, herpesul si bacteriile patogenice.

Marturie– O Poveste de Succes

In timp ce unii pot fi suspiciosi cu privire la beneficiile canabisului, Stan si Barb Rutner sunt convinsi de eficacitatea lui. Acest cuplu s-a confruntat cu cancerul de cateva ori si a invatat din experienta aceasta.

Barb a dus doua batalii cu cancerul mamar iar Stan a fost diagnosticat in urma cu 20 de ani cu limfom Hodgk care, in urma tratamentului, a disparut. Insa, in anul 2011 a recidivat. Celule canceroase aparusera in plamani si mai tarziu i s-a spus ca ii invadasera si creierul. Viitorul parea sumbru. Dupa ce a trecut prin cumplitul tratament de chimioterapie si radioterapie, Stan si familia lui doreau sa gaseasca o solutie naturala care sa il ajute sa isi imbunatateasca calitatea vietii si chiar sa i-o prelungeasca. Auzind despre canabis, ca este un adjuvant in calmarea durerilor si a altor efecte ale chimioterapiei, erau dispusi sa incerce. Stan si Barb sustin faptul ca marijuana a fost cheia spre success.

Fiica familiei Rutner, Corinne, si sotul acesteia au facut cateva cercetari si au hotarat ca variant cea mai buna o reprezinta capsulele de canabis infuzate in ulei de cocos. Dupa doua saptamani de tratament, Stan a reusit sa renunte la masca de oxygen care il chinuia de ceva timp. A inceput sa ia in greutate, sa doarma mai bine si sa prinda putere. Dupa cateva luni, un RMN cerebral a demonstrat ca Stan scapase de cancer.

Familia Rutner este convinsa de faptul ca marijuana functioneaza ca si medicament impotriva cancerului. Conform lui John, ginerele sotilor Rutners: ‘nu exista niciun dubiu ca marijuana l-a vindecat pe socrul meu de cancer si ca l-a ajutat sa prinda putere iar in final sa castige lupta cu aceasta boala oribila. In timp ce unii spun ca radioterapia si chimioterapia l-ar fi putut vindeca, eu consider ca nu ar mai fi putut trai fara ajutorul uleiului de cannabis.”

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog