-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

10 Boli cu Transmitere Spirituala


Publicitate

Este o jungla acolo afara si acest lucru se aplica in aceeasi masura vietii spirituale ca si oricarui alt aspect al vietii. Putem lua in calcul faptul ca doar pentru ca o persoana mediteaza de cinci ani sau practica yoga de 10 ani poate fi mai putin nevrotic decat o alta persoana? In cel mai bun caz, sa speram, sunt mai constienti cu privire la acest aspect. Doar putin. In acest sens am petrecut cel putin 15 ani din viata cercetand si scriind carti cu privire la cultivarea discernamantului pe latura spirituala cuprinzand toate temele tabu- putere, sex, iluminism, guru, scandaluri, psihologie, nevroza- precum si convingerea, insa sub un aspect mai confuz, si inconstient.

Partenerul meu (profesor si autor Marc Gafni) si cu mine incercam sa dezvoltam o noua serie de carti, cursuri si practici in vederea implementarii unor clarificari in acest domeniu.


Cu ceva ani in urma, mi-am petrecut o vara intreaga locuind si lucrand in Africa. In momentul in care am ajuns m-a lovit brusc realitatea viscerala. Ajunsesem in tara cu cea mai mare rata de criminalitate, unde violurile erau la ordinea zilei si unde mai mult de jumatate din populatie era infestata cu HIV-pozitiv-.

Cum am ajuns sa cunosc sute de profesori spirituali si sute de practicanti ai spiritualitatii prin prisma muncii si a calatoriilor, am fost izbit de modalitatea in care viziunile noastre spirituale, perspectivele si experientele devin in mod similar ‘infectate’ de ‘contaminantii conceptuali’- sa comprimi o relatie imatura si confuza cu principia spiritual complexe poate parea la fel de invizibil si insidios ca o boala cu transmitere sexuala.

Urmatoarele 10 categorii nu se presupun a fi definitive insa apar asemeni unui mijloc de atentionare cu privire la unele dintre cele mai comune boli cu transmitere spirituala.

1.Spiritualitatea de tip Fast-Food : Un mix de spiritualitate cu o cultura ce glorifica viteza, multitaskingul si gratificatia instanta avand ca rezultat spiritualitatea de tip fast-food. Spiritualitatea de tip fast-food reprezinta produsul iluziei comune si logice ce reiese din conditia umana suferinda si poate fi rapida si simpla. Un lucru este clar, in orice caz: transformarea spirituala nu poate avea loc rapid.

2. Falsa Spiritualitate: Falsa Spiritualitate reprezinta tendinta de a vorbi, a ne imbraca si a ne purta asa cum credem ca ar face-o o persoana spiritual. Reprezinta un tip de imitatie spiritual care mimeaza realizarile spirituale asemeni imitatiilor din piele de leopard.

3. Motivatiile Confuze: Chiar daca dorinta noastra de dezvoltare este pura si autentica, adesea se produce o mixtura cu motivatii inferioare, incluzand dorinta de a fi iubit, dorinta de a apartine, necesitatea umplerilor golurilor interioare, ideea ca latura spirituala ne va inlatura suferinta si ambitia spirituala, dorinta de a fi speciali, de a fi mai buni decat altcineva, de a fi ‘unic’

4. Identificarea cu Experientele Spirituale: In aceasta boala, egoul se identifica cu experienta noastra spirituala si o percepe ca atare. In acel moment incepem sa credem ca intruchipam intuitii ivite in interiorul nostru intr-un anumit moment. In cele mai multe dintre cazuri aceasta senzatie nu persista la nesfarsit, desi are tendinta de a se mentine pentru perioade destul de lungi in interiorul celor carora se cred iluminati sau in interiorul invatatorilor spirituali.

5. Egoul Spiritualizat: Aceasta boala apare in momentul in care structura personalitatii egoice devine profund inglobata in ideile si conceptiile spiritual. Rezultatul este o structura egoica ‘imuna’. In momentul in care egoul devine spiritualizat, suntem invulnerabili la ajutor, la noi impulsuri sau feedback constructiv. Devenim fiinite inpenetrabile si suntem blocati in cresterea spirituala, toate astea in numele spiritualitatii.

6. Productia in Masa a Invatatorilor Spirituali: Exista cateva curente, in voga, de traditii spirituale care produc oameni ce ajung sa creada ca sunt la nivelul iluminarii spirituale sau maestrii dar aceste fapte sunt cu mult peste conditia lor actuala. Aceasta boala se comporta asemeni unei curele spirituale convertibile: pune-ti aceasta luminescenta, activeaz-o si-puf!- esti iluminat si gata sa ii iluminezi si pe altii in acelasi mod. Problema nu consta in faptul ca acei invatatori predau ci ca se prezinta ca a fi ajuns la dobandirea maiestriei spirituale.

7. Mandria Spirituala: Aceasta apare in momentul in care practicantul, dupa ani de eforturi, ajunge sa atinga un anumit nivel de intelepciune si foloseste aceasta realizare pentru a justifica renuntarea la alte experiente mai complexe. Se manifesta ca un sentiment subconstient ‘Sunt mai bun, mai intelept si deasupra altora deoarece sunt spiritual’.

8. Gandirea de Grup: Mai este numita si meditatia in grup, mentalitate culta sau boala ashram, reprezinta un virus perfid care contine numeroase elemente traditionale de co-dependenta. Un grup spiritual realizeaza acorduri subtile si inconstiente cu privire la modul just de gandire, de vorbire, de comportament si vestimentar.

Indivizii si grupurile infectate cu ‘gandirea de grup’ resping indivizii, atitudinile si circumstantele care nu sunt in conformitate cu regulile nescrise ale grupului lor.

9. Complexul Persoanelor Alese: Complexul persoanelor alese nu se limiteaza doar la evrei. Reprezinta ideea ca ‘ Grupul nostru este mai evoluat spiritual, mai puternic, mai iluminat si propovaduieste mai bine ca orice alt grup’. Este o diferenta importanta intre a gasi calea cea dreapta, pentru un professor sau o comunitate, si a-l gasi pe ‘unicul’.

10. Virusul Ucigator: “Am Ajuns”: Acest virus este atat de puternic incat poate fi letal si ucigator pentru evolutia spiritului nostru. Aceasta este credinta in ‘Am Ajuns’ la ultima treapta din scara spirituala. Progresul nostru spiritual se incheie in punctul in care credinta se cristalizeaza in psihicul nostru, in momentul in care incepem sa credem ca am ajuns la capatul drumului, atunci evolutia inceteaza.

Acestea reprezinta o parte din Bolile cu Transmitere Spirituala pe care le intalnim pe drumul nostru. Nu se pune problema daca intalnim obstacole ci cand le intalnim. Insa pe drumul adevarului, orice nivel de obscuritate intalnit reprezinta o poarta spre integrarea spirituala, spre acceptarea greselilor si spre perfectionarea cunostintelor odata cu evolutia noastra.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog