-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Iubirea unui tata - O poveste care te va lasa fara cuvinte!


Publicitate

Un articol de Maria

Aceasta poveste adevarata arata iubirea neconditionata a unui tata fata de copilul lui!

Pe 7 decembrie 1988, un cutremur a devastat partea nord-vestica a Armeniei, lasand in urma sa aproximativ 25.000 de victime. Intr-un mic orasel, imediat dupa cutremur, un tata a alergat la scoala unde invata fiul sau, si a vazut cum cladirea fusese distrusa din temelii, fara ca privelistea sa mai dea speranta ca cineva ar fi putut supravietui.

Armand impreuna cu tatal lui, la o saptamana dupa cutremur


Nici prin gand nu i-a trecut tatalui sa stea si sa nu faca nimic. Adeseori ii spusese fiului sau: " Indiferent de circumstante, voi fi mereu langa tine cand vei avea nevoie."

Desi ruinele scolii pareau fara de speranta, barbatul s-a apucat sa zgarme printre bucatile de moloz, catre locul unde stia ca fusese clasa copilului sau. Alti parinti, inmarmuriti de durere, nu puteau decat sa-si planga neputinciosi, suferinta : " Baiatul meu!", "Fata mea!". Altii ii spuneau tatalui sa nu mai sape, ca nu are rost, intrucat era imposibil ca vreun copil sa supravietuiasca.

Auzindu-i, tatal le-a raspuns: " I-am facut fiului meu o promisiune, ca voi fi langa el cand va avea nevoie. TREBUIE sa caut in continuare!".

Cu mult curaj, si-a continuat singur cautarea. Nimeni nu s-a oferit sa-l ajute. Pur si simplu era sigur ca are dreptate - "Sunt sigur ca baiatul meu nu este mort....nu are cum sa fie mort.....simt ca traieste si este acolo jos, si imi cere ajutorul!.

Inarmat cu forta si tarie, tatal increzator si iubitor a continuat sa sape.....a sapat 8 ore..12 ore..24..36 de ore. Apoi, in cea de-a 38-a ora, in timp ce ridica o bucata grea de moloz, a auzit ceva....ceva ce parca i-a taiat rasuflarea, ...si apoi barbatul a strigat: "Armand!".

Un glas de copil i-a raspuns: "Tati! Sunt eu, Armand! Ce bine imi pare sa-ti aud vocea tati" " Tati....sa stii ca nu sunt singur aici....sunt impreuna cu colegii mei". Apoi Armand i-a spus: " Tati,le-am spus celorlalti copii sa nu se sperie. Le-am spus ca daca tu traiesti, ma vei salva, si ca atunci cand ma vei salva, si ei vor fi salvati. Mi-ai promis ca vei fi mereu alaturi de mine, tati! Si mi-ai fost!"

Mai tarziu, tatal isi ajuta fiul, pe Armand, si pe alti 13 copii- baieti si fete- zgribuliti de frig, insetati si infometati, sa escaladeze ruinele scolii. In sfarsit liberi!

Atunci cand acea cladire cedase, acesti copii fusesera prinsi ca intr-un fel de adapost, lucru care le salvase vietile.

Tatal si-a dus baiatul acasa, iar mama lui si intreaga familie i-au oferit ingrijirile necesare.

Cand oamenii din oras au aflat de fapta curajoasa a omului, l-au laudat. Tatal lui Armand le-a raspuns: " I-am promis copilului meu faptul ca, indiferent de circumstante, ii voi fi alaturi mereu, si mi-am tinut promisiunea!".

Azi, Armand este si el tata a doi copii, este fericit, si ori de cate ori are ocazia, le povesteste copiilor lui despre curajul si speranta cu ajutorul caruia bunicul lor, care nu mai este printre ei, l-a salvat de sub ruinele scolii!

Intrebarea mea este urmatoarea - Tu ai face ceea ce a facut tatal lui Armand pentru copilul tau?

Astept comentariile in rubrica de mai jos!

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog