-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Sursa Sanatatii: Iata De Ce Este Bine Sa Folositi Untura!


Publicitate

Un articol de Maria

Ani la rand, untura, a fost data la o parte pe nedrept spunandu-se ca ne poate afecta sanatatea.

Insa, utimele cecetari demonstreaza altceva. Untura este considerata a fi buna pentru corp. Desigur nu trebuie utilizata excesiv,  insa cu siguranta trebuie sa fie prezenta in orice gospodarie, asemeni vremurilor in care au trait stramosii nostri.

Iata avantajele unturii:



In compozitia ei intra 40% grasime saturata in timp ce cacao, de exemplu, are 85% grasime saturata. Majoritatea grasimilor monosaturate din untura produc acidul oleic, un acid uleios sanatos care ajuta la mentinerea sanatatii inimii si este adesea asociat cu reducerea nivelului de colesterol.

Exista de doua ori mai mult acid oleic in untura decat in unt.

Untura are un punct de fierbere destul de ridicat. Adica, textura nu i se schimba decat atunci cand punctul de fierbere este de 250 de grade Celsius.

Astfel, mancarea prajita in untura absoarbe mai putini radicali daunatori in comparatie cu alte ingrediente solubile, cum ar fi untul.

Desigur, consumul excesiv de hrana prajita nu este recomandat, insa daca tot prajiti, faceti-o in untura.

Untura contine calorii, insa cercetarile dovedesc faptul ca este un aliment saturat care creaza senzatia de satietate.

Avantajul este ca grasimea este transformata in energie si ajuta la absorbirea vitaminelor. Grasimea contine colesterol, care datorita factorilor UV este transformat, in organism, in vitamina D.

Se pare ca stramosii nostri stiau ce sa manace!

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
1 Comments

You Might Also Like

1 comment:

  1. Iata si de ce este bine sa mai consultati din cand in cand un dictionar de gramatica...

    ReplyDelete

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog