-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Ti-a frant inima? Citeste cum o dezamagire in dragoste iti poate afecta sanatatea!


Publicitate

Recuperarea dintr-o despartire poate fi un proces greu si de lunga durata. Si nu este vorba doar de ce se petrece in sufletul tau - pot fi si schimbari fizice ce iti pot afecta sanatatea.

"Eu cred 100% ca o inima franta si durerea emotionala pot afecta negativ sanatatea fizica", spune Courtney Nesbitt, un recunoscut doctor ce practica terapia de grup, individuala si de cupluri. "Mintea este un organ foarte puternic insa si dezamagirea in dragoste este o emotie foarte puternica. Cand cele doua se combina, se poate produce cu siguranta o reactie fizica. "

Creierul si durerea.

Desi expertii sunt de acord ca o despartire poate provoca dureri fizice si alte efecte asupra sanatatii, inca nu este clar "de ce".


Cercetarile recente au descoperit ca oamenii care au trecut printr-o dezamagire in dragoste, prezinta aceeasi activitatea cerebrala atunci cand li se arata fotografii cu fostii/fostele iubiti/iubite, ca atunci cand au dureri fizice. Cercetatorii au concluzionat ca respingerea, durerea emotionala si fizica sunt toate prelucrate in aceleasi regiuni ale creierului.

Potrivit autorului Meghan Laslocky, care a scris carti despre dezamagirea in dragoste, acest lucru ar putea fi pentru ca ambele sisteme de activare, simpatic si parasimpatic, sunt declansate simultan.

Sistemul parasimpatic este partea sistemului nervos care se ocupa de functii relaxate, cum ar fi digestia si producerea salivei, si care incetineste ritmul cardiac si respiratia.

Sistemul nervos simpatic, pe de alta parte, pregateste corpul „de actiune”. Este cel care trimite hormoni prin corp pentru a creste bataile inimii si pentru a trezi muschii. Atunci cand ambele sunt pornite simultan, este evident motivul pentru care organismul simte un disconfort - eventual, chiar dureri in piept.

Efectele determinate de dezamagirea in dragoste.

deficiente legate in alimentatie si greutate: pofta de mancare exagerata sau pierderea poftei de mancare; pierderea in greutate sau cresterea in greutate.
lipsa de motivatie
dureri de cap si un sentiment de rau

Desi nu putem sti exact de ce suferinta emotionala afecteaza fizic corpul nostru, efectele sunt numeroase si pot fi daunatoare.

"Am avut pacienti cu experienta, care au avut un atac cerebral sau de cord din cauza stresului cauzat de o despartire", spune Nesbitt, care avertizeaza ca, desi acestea sunt cazuri extreme, "ilustreaza cat de mult simtim durerile emotionale."

Jennifer Kelman, doctor licentiat, spune ca suferinta poate duce la schimbari ale apetitului, lipsa de motivatie, scadere in greutate sau crestere in greutate, pofta exagerata de mancare, dureri de cap, dureri de stomac, si un sentiment general de rau.

"Depresia, anxietatea, retragerea dintre prieteni, familie, si activitatile obisnuite sunt unele dintre reactiile emotionale cele mai frecvente pe care le experimentam dupa o despartire", spune Kelman.

3 Modalitati de a combate efectele unei despartiri:

1. Fii activ, chiar si atunci cand nu vrei.
2. Impartaseste-ti gandurile cu prietenii si socializeza.
3. Ramai la obiceiurile alimentare obisnuite.

Ce poti sa faci.

Kelman sugereaza: "Daca esti activ, ai o alimentatie corecta si socializezi cu oamenii din cercul tau, poti minimiza riscurile de sanatate cauzate de despartire".

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog