-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Sa ne vaccinam de scuzemie, boala de care suferim multi dintre noi


Publicitate

V-ati gandit vreodata de ce in mod inconstient, incepem sa gasim scuze pentru diverse esecuri, proiecte neterminate, obiective ratate, examene picate sau pur si simplu pentru faptul ca ramanem blocati in mediocritate? 

Scuzemia este o boala care odata ce te-ai imbolnavit de ea, scapi greu, iar fara tratamentul adecvat, chiar sunt sanse mici. Odata ce ne gasim o scuza care "va tine", nu mai renuntam la ea si dimpotriva, chiar ne bazam pe ea si in fata celorlalti, pentru a justifica cumva nerealizarea, nemultumirea, esecul.



Cele mai intalnite ipostaze ale scuzemiei, sunt cele legate de sanatate, varsta, inteligenta si hazard.

Legat de sanatate, foarte multe persoane sufera de acest tip de scuzemie, si probabil, doar o mica parte, aceste scuze sunt legitime si reale. Cred ca ati auzit frecvent: " nu ma simt bine", sufar de cutare si cutare", "am ruginit".

Grav este ca, realizam cat suntem de sanatosi, doar in momentele in care vedem oameni in situatii mult mai grave decat ale noastre. 

Ca sa invingem aceasta scuza legata de sanatate, cel mai bine ar fi sa fim mereu recunoscatori pentru cat de sanatosi suntem noi si cei dragi noua, sa nu vorbim extrem de mult despre afectiunea respectiva, caci, si de la o banala raceala, este posibil, cu cat vorbim mai mult de ea, cu atat ni se va parea ca starea se inrautateste. 

Scuzemia care invoca varsta, considerand ca suntem prea tineri, sau prea batrani, este foarte usor de recunoscut, deoarece, nu vom avea niciodata varsta optima pentru a reusi ce ne propunem. Primul pas pe care il putem face spre vindecare, este acela de a actiona si nu de a ne lamenta. Majoritatea cazurilor de scuzemie legata de varste, nici nu sunt reale: sunt prea tanar ca sa reusesc, sunt prea batran ca sa gasesc un loc de munca, si lista poate continua. Practic, majoritatea celor aflati in aceste situatii, considera ca au deja raspunsul la intrebare, si nici macar nu mai incearca sa gaseasca oportunitati. 

Cum sa scapam de aceasta scuza? 

Avand mereu o atitudine pozitiva ,increzatoare si optimista fata de viitor. Viata este mai lunga decat cred cei mai multi oameni si daca ne gandim, perioada productiva a fiecaruia dintre noi, este intre aproximativ 20 si 65 ani. Cat timp ne aflam in acest interval, realizam de cate oportunitati ne putem lovi. Nu este niciodata prea tarziu sau prea devreme sa facem lucrurile care ne fac placere: nici sa obtii permisul de conducere la 50 ani, nici sa fii mama la 40 ani, nici sa fii antreprenor la 25 de ani, etc.

Scuzemia care invoca inteligenta, are de obicei doua cauze de la care pleaca: fie subestimam propriul creier, fie supraestimam puterea creierului celuilalt. Mai important decat " cat de inteligenti suntem" este cum ne folosim inteligenta pe care o avem.

Nu trebuie sa ne subestimam niciodata propria inteligenta, acasta trebuie sa fie regula fiecaruia dintre noi. Trebuie doar sa ne descoperim talentele si avantajele pe care le detinem si sa le folosim in favoarea noastra.

Gandirea propriu-zisa este mai importanta decat memorarea, asa ca trebuie sa ne folosim mintea in scopul crearii si dezvoltarii ideilor ce ne pot ajuta. Atitudinea corecta este una optimista si de incredere in fortele proprii.

Si ultima, dar poate chiar mai des intalnita, este scuzemia ce invoca ghinionul, sau norocul in cazul celorlalti: " numai mie mi se poate intampla", "asa sunt eu, atrag ghinionul", "soarta", etc

In aceste cazuri, mai intai trebuie sa acceptam regula cauzei si a efectului. Ce pare "noroc" pentru altii, poate fi de fapt pregatire, planificare, munca asidua. Si chiar daca vom avea obstacole, sau " ghinioane", e musai sa invatam din ele si sa profitam de pe urma lor. Sa nu ne lasam luati de valul iluziilor, deoarece  promovarile la locul de munca, un salariu bun, toate lucrurile bune in viata, nu vin din noroc. Mai degraba sa  ne concentram pe persoana noastra si cum putem scoate la suprafata calitaile ce ne ajuta sa fim mai buni.

Sursa:Puterea magica a gandului, David J Schwartz


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog