-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Daca tot ne plac semintele....sa le mancam si la micul dejun!


Publicitate

Iata o idee de a ne energiza inainte de o zi de lucru sau de ora de sport. In afara de faptul ca ne vom incarca bateriile cu energia necesara, prevenim si numeroase boli, consumand acest mix de seminte la mesele principale, sau doar ca o gustare intre mese.

Sa cunoastem deci si beneficiile aduse...



Semintele de dovleac:


Sunt bogate in mg-magneziu, deficienta de magneziu ducand la grave  probleme de sanatate, cum ar fi bolile de inima, hipertensiunea, diabetul, depresia.

Ajuta la scaderea colesterolului.

Sunt bogate in omega-3 si zinc, tratand osteoporaza si creand un puternic efect antiinflamator.

Contin substanta numita triptofan, utila pentru un somn odihnitor si diminuarea semnelor de depresie.

Sunt cele mai alcalinizante seminte.

100 g semintele de dovleac contin 30 g proteine;

Este indicat sa consumam crude semintele de dovleac, astfel acestea isi pastreze toate beneficiile. Le putem introduce in alimentatia noastra zilnica, poate intr-o salata sau un dressing, sau chiar simple, ca gustarea dintre mese.

Semintele de in:

 

Reduc pofta de a manca dulciuri, ajutandu-ne chiar si la slabit. Semintele de in ne ajuta sa mentinem sanatatea sistemului digestiv, fiind o sursa bogata de fibre dar nu si de carbohidrati. 

Sunt bogate in Omega 3 si reduc riscul de osteoporoza.

Le putem consuma in iaurturi, salate, dulciuri preparate in casa, de preferat macinate exact inaine de momentul in care le consumam, pentru a pastra astfel toate beneficiile semintelor, dar si pentru a le digera mai bine. 

Semintele de floarea soarelui


Semintele de floarea soarelui, pe care le gasim crude sau prajite, cu sare sau fara sare, nu ar trebui sa lipseasca din lista alimentelor consumate zilnic.

Acestea lupta impotriva distrugerii celulelor, prevenind astfel cancerul, protejeaza inima si impiedica depunerea colesterolului pe vasele de sange.

Contin calciu si magneziu, mineralele atat de necesare organismului, dar si vitamina E care lupta impotriva artritei si ne ajuta sa ne mentinem pielea tanara si ferma, vitamina B1, B6, acid folic.

Antioxidantii din semintele de floarea soarelui reduc stresul si migrenele, ajutandu-ne sa ne relaxam. Seleniul continut in seminte, induce repararea şi sinteza ADN-ului în celulele deteriorate, inhibă proliferarea celulelor canceroase, şi induce apoptoza.

Le putem consuma in stare cruda sau prajite, in cereale cu lapte, iaurt, salate, omleta, sote de legume sau orez.

Aceste seminţe ne ofera peste 40% proteine, care se apropie ca valoare nutritivă de proteinele de origine animală, ne energizeaza si au si un gust bun. Deci, ce mai asteptam?

Nu uita sa dai un share articolului. :)

Va doresc multa sanatate!


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog