-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Mituri celebre despre retete, desfiintate!


Publicitate

Retetele de slabit drastic - "Crash", majoritatea dintre noi am incercat in viata noastra macar o data. Aceste diete ne pot ajuta să pierdem kilograme în câteva zile. Dietele "Crash" sunt numite astfel deoarece ca si in cazul unui accident de masina (car crash), acestea se intampla repde si lasa urmari tragice asupra organismului nostru. Aceste diete necesită un aport minim de alimente si implicit calorii, provocand probleme de sanatate mai ales asupra creierului, inimii si sistemului digestiv.


Există o mulțime de concepții greșite despre diete. Mai jos veti gasi o listă de mituri pentru diete celebre și cateva date științifice despre ele. Sperăm că aceste date va vor ajuta să vă extindeti cunoștințele despre o alimentație sănătoasă, pierderea în greutate și despre cum poti avea un stil de viata sanantos.

1. Mit: Mancand putin si de multe ori va ajuta sa ardeti mai multe calorii si sa imbunatatiti metabolismul.

Mit desfiintat: Conceptia ca daca mananci putin de multe ori pe zi te va ajuta sa arzi calorii mai multe si sa iti imbunatatesti metabolismul este gresita. Studiile au dovedit ca daca mananci 2-3 mese complete pe zi obti aceleași calorii arse ca la 5¬10 mese mici pe zi. Mesele frecvente mici functioneaza pentru anumite persoane, in special pentr cele care au o problema cu gustarile excesive. Un nou studiu a demonstrat ca a manca prea mult sau a manca mese mici (bogate in calorii) frecvent pe timpul zilei, poate duce la cresterea grasimii pe abdomen si de pe ficat.

2. Mit: Cafeina poate stimula metabolismul


Mit desfiintat: Cele mai multe dintre alimentele pe care le consumăm nu afectează în mod direct rata metabolismului, cu excepția cazului în care sunt în cantitate excesivă, cum ar fi cele de ardere a grasimilor suplimente concentrate. Cofeina poate stimula temporar metabolismul dar numai putin. Această creștere a metabolismului nu este suficienta pentru a vă ajuta să pierdeti în greutate. Consumul de cafea înainte de antrenamente poate contribui la creșterea arderii de calorii, insa doar consumul de cafea singular nu vă va ajuta să dati jos kg in plus.

3. Mit: Sar peste cateva mese si voi scapa de kg in plus
Mit desfiintat: Organismul are nevoie de hrană pentru energie și căldură. Consumul regulat și menținerea unei diete adecvate va menține metabolsimul intr-un ritm normal. Acest lucru va împiedica aparitia senzației de foame și a poftele nedorite. Daca veti sari peste mese veti crea o senzatie de infometare in organsim ceea ce va reduce metabolismul si va creste nivelul de grasimi. Pe termen lung poate reduce metabolismul chiar si in situatia in care aveti mese consistente.

4. Mit: Consumul de paste ingrasa
Mit desfiintat: Când începeti o dieta slaba in carbohidrati, primul lucru pe care aveti tendinta sa il eliminati din dieta sunt pastele. Pastele sunt bogate carbohidrati, dar nu acestia sunt problema ci cantitatea mare de calorii pe care o consumati. Poti paste atata timp cat esti atenta la ce pui in ele (sosuri, branza, etc).

5. Mit: Mesele dupa ora 18-20 te ingrasa
Mit desfiintat: Un alt mit popular este zicala ca mesele dupa ora 8 ingrasa. Ca mesele dupa ora 8 ingrasa deoarece mancarea se digera mai usor si se transforma in grasime. Gresit. Caloriile nu au un ceas intern, nu stiu daca este zi sau noapte. Organsimul digera mancara la fel, indiferent ca este dimineata, pranz sau seara. Acest concepție greșită vine de la ideea că ardem mai multe calorii dimineața deoarece suntem mai activi. Nu este nicio problema sa mananci seara atata timp cat ai grija ce mananci. Daca mananci foarte mult sau foarte gras vei avea probleme cu somnul.

Sper ca veti avea o mai buna intelegere a dietelor dupa ce ati citit acest articol si nu uitati sa dati share daca v-a placut.

Va doresc multa sanatate!


Sursa: Health Digezt


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog