-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

9 motive sa mananci castravete in fiecare zi!


Publicitate

Castravetele. Chiar și numele sună bine, clar, și răcoritor! Nu numai ca sunt deliciosi și hrănitori, ei sunt încărcati cu vitamine si minerale esentiale, cum ar fi: vitamina K și C, unele vitamine B, cupru, potasiu, mangan și, toate acestea pot contribui la revitalizarea sănătatii tale! Castravetele este cu siguranta ceva pe care doriți să il includeti în dieta dumneavoastră cât mai mult posibil, si nu veti regreta.

9 (din mai multe) beneficii uimitoare ale castraveților



1. Protecția Creierului

Castraveții conțin un anti-inflamator flavonal numit "fistein" care s-a dovedit a juca un rol esențial în promovarea sanatatii creierului. Este cunoscut pentru îmbunătățirea memoriei și poate proteja celulele nervoase de la declin din cauza îmbătrânirii, Totodata s-a dovedit ca fisetin-ul poate preveni deficientele de invatare si memorie la soarecii cu boala Alzheimer. (1)

2. Proprietăți Antioxidante Uimitoare

Castraveții sunt încărcati cu antioxidanti, inclusiv vitamina C si beta-caroten. Acestea conțin, de asemenea flavonoide antioxidante, cum ar fi quercetin, apigenina, luteolina, și kaempferol. (2) Quercetin este un antioxidant care s-a dovedit a preveni eliberarea de histamină, ceea ce face un antihistaminic natural. Kaempferol poate ajuta la combaterea cancerului și reduce riscul de boli de inima.

3. Reduce Inflamatia

Unele studii efectuate pe animale au descoperit ca extractul de castravete ajută la reducerea inflamației parțial prin inhibarea activității enzimelor sau pro-inflamatorii. (3)

4. Reducerea Riscului De Cancer

Castraveți contin polifenoli numiti lignani, care pot reduce riscul de diferite tipuri de cancer, cum ar fi de san, uterin, ovarian, de prostată. (4) Acestea conțin, de asemenea fitonutrienti numiti cucurbitacins, care au, de asemenea, proprietati anti-cancer! (5)

5. Digestiv

Castraveții sunt încărcati cu fibre si apa, două dintre elementele cele mai importante care sunt necesare pentru sănătate digestiv optimă. Castraveți poate ajuta pentru a ridica pH-ul stomacului, care poate ajuta cu simptome de reflux de acid. De asemenea, pielea de pe castraveți conține fibre insolubile ce ajuta alimentele sa treaca prin tractul digestiv rapid.

6. Improspateaza Respiratia

În cazul în care aveti probleme cu mirosul respirației, o puteti improspata prin plasarea unei felii de castravete pe cerul gurii. Acest lucru va ajuta gura sa scape de bacterii producătoare de miros. Conform Ayurveda, consumul de castraveți poate ajuta, de asemenea, la eliberarea oricarui exces de căldură în stomac, care este considerat a fi o cauza principala a respiratiei urat mirositoare.

7. Managementul Stresului

Castraveții conțin un set de vitamine B, inclusiv vitamina B1, B5, B7. Vitaminele B sunt cunoscute pentru ca ajuta la anxietate și reduce efectele nocive ale stresului.

8. Managementul Greutatii

Castraveții sunt extrem de scăzuti în calorii, dar bogati în nutrienți, ce fac din ei o gustoare sanatoasa si satioasa. Când castraveți sunt digerati, acestia se dizolva intr-o textură asemănătoare gelului care ajută la încetinirea digestiei, ajutand sa te simti plin pentru mai mult timp. Acesta este motivul pentru care alimentele bogate in fibre bogate sunt foarte bune pentru gestionarea greutatii.

9. Inima de sănătate

Deoarece castraveții conțin potasiu, ei pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Potasiul este un electrolit, iar funcțiile sale ajuta la interactiunea cu sodiu pentru a ajuta la controlul transmiterii impulsurilor nervoase, contractia musculara, si functia de inima.

Dacă acestea nu sunt suficiente motive sa incepi sa mananci mai multi castraveți, atunci cred că nu iti plac foarte mult! Asigurați-vă sa ii procurati organici, atunci când este posibil. Vă puteți bucura de felii de castravete în apa, suc cu alte legume, la salata ta!


Sursa: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24341874 http://whfoods.org/genpage.php?tname=foodspice&dbid=42&utm_source=feedly&utm_reader=feedly_reader&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_feed http://whfoods.org/genpage.php?tname=foodspice&dbid=42&utm_source=feedly&utm_reader=feedly_reader&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_feed http://whfoods.org/genpage.php?tname=foodspice&dbid=42&utm_source=feedly&utm_reader=feedly_reader&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_feed http://whfoods.org/genpage.php?tname=foodspice&dbid=42&utm_source=feedly&utm_reader=feedly_reader&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_feed


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog