-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Satul din România rămas fără oameni de jumatate de secol! Natura l-a transformat într-un loc de basm!


Publicitate

Ruinele unei biserici vechi, care poarta ca pecete o inscriptie stranie, si cateva case prabusite partial, ascunse de vegetatia abundenta, au ramas marturii ale existentei satului Curpenii Silvasului, un loc tainic parasit complet de mai multe decenii, unde natura a creat peisaje fascinante.

sat uitat de lume cu peisaje de basm

De aproape jumatate de secol un sat din Muntii Poiana Ruscai a ramas nelocuit. Asezarea se numeste Curpenii Silvasului si apartine comunei Toplita, aflata la 25 de kilometri de Hunedoara.

Numele ciudat i-a ramas pe cateva harti digitale, chiar daca la recensamintele din ultimele decenii catunul ascuns de paduri de mesteacan si fag, de vegetatie abundenta, de curpeni (plante agatatoare) a fost declarat fara niciun locuitor. Curpenii Silvasului mai are cateva case goale si o biserica ruinata, pe care ctitorii au scris „Cu ajutorul lui Dumnezeu m-am imbracat pe veci in 1942”.

Drumeagul lui s-a acoperit cu uscaturi prabusite din padure si de vegetatie, a devenit cu timpul de nerecunoscut, iar putini straini se mai incumeta sa-l strabata. Satul Curpenii Silvasului a fost redescoperit in fotografiile realizate de hunedoreanul Lucian Ignat.

Tanarul a ramas impresionat de privelistea locurilor din care oamenii au disparut si pe care timpul le-a macinat. „De la capatul Lacului Cincis, am pornit la pas prin padurile din Muntii Poiana Ruscai, spre directia Manastirii Prislop, un traseu de doua – trei ore. Padurile de aici sunt neatinse si ascund catune foarte vechi, parasite, unul dintre ele fiind Curpenii Silvasului scrie caplimpede.

Am simtit ca s-a oprit timpul si mi-am imaginat cum oamenii, la lasarea serii, intrau in case, se odihneau dupa o zi de lucru la pamant, langa familiile lor, la lumina felinarelor”, a relatat Lucian Ignat.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog