-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

O rețetă de pască cu brânză și smântână nemaipomenită... Îți lingi degetele după ce o mănânci!


Publicitate

Fiind in prag de sarbatori, cred ca aceasta reteta v-ar fi de folos. Este una simpla iar rezultatul final va fi unul spectaculos. 

Iti vei linge degetele dupa ce vei manca aceasta pasca cu branza si smantana...

Iata mai jos reteta!

cum sa faci o pasca delicioasa

Ingrediente:

500 g de branza de vaci

200 g de smantana

6 linguri de faina

8 linguri de zahar

5 oua

50 g de stafide

25 g de rahat

1 pliculet de praf de copt

1 lamaie

50 ml de rom sau esenta de rom

½ sticluta de esenta de vanilie

½ lingurita de sare

1 cub de unt

Mod de preparare:

Zaharul se rasneste pana se obtine zahar pudra. Ouale proaspete de tara se separa, galbenusurile de albusuri. Lamaia se spala si i se rade coaja pe razatoarea mica. Stafidele se pun la inmuiat in rom aproximativ 15-20 de minute.

Rahatul se taie bucatele mici si se pudreaza putin cu faina. Albusurile se bat bine cu un praf de sare pana cand devin spuma si se inataresc. Dupa ce s-au intarit se tin la frigider pana cand se vor folosi.

Intr-un castron se pun galbenusurile cu un praf de sare si se mixeaza putin, dupa care se adauga zaharul pudra, esenta de vanile, coaja rasa de lamaie si se amesteca compozitia. Separat se amesteca bine branza de vaci cu smantana, dupa care se rastoarna peste compozitia obtinuta anterior.

Se omogenizeaza bine toate ingredientele. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt dupa care se adauga treptat in compozitie si se mixeaza bine. Se adauga stafidele scurse de zeama si bucatelele de rahat si se amesteca. La sfarsit se pun si albusurile spuma si se amesteca usor cu o furculita pana cand s-au incorporat complet.

Se ia o forma cu peretii detasabili (forma de tort), se tapeteaza cu hartie de copt unsa cu unt si pudrata cu faina, dupa care se toarna in ea compozitia de pasca. Se pune forma in cuptorul preincalzit la foc mediu (180 de grade) pentru 15 minute, dupa care se mai tine inca 40-45 de minute la foc mai mic (160 de grade).

Se incearca cu un pai pasca daca este gata, dupa care se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand pasca fara aluat s-a racit bine, se portioneaza in felii si se serveste. Pasca cu branza de vaci si smantana este o prajitura traditionala de Paste care nu trebuie sa ne lipseasca, avand un gust delicios si o aroma deosebita. Pasca cu branza si stafide este foarte gustoasa! Alta reteta de pasca: pasca cu aluat de cozonac.

POFTA BUNA!

Reteta de Pasca cu branza si smantana ne este oferita de preparatedevis.ro.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog