-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Antrenează-ţi mintea să nu îşi mai facă griji!


Publicitate


Grijile pun sănătatea mentală în pericol, iar de unii oameni este considerată a fi un obicei ce nu poate fi corectat. Există şi persoane care cred în varianta lecţiei învăţate, adică ne facem griji pentru că la un moment dat am greşit şi nu mai vrem să repetăm aceeaşi greşeală.

Indiferent că au o influenţă pozitivă sau negativă, grijile sunt parte din viaţă de zi cu zi şi ne distrag de la activităţile obişnuite. 

Se spune că depresia apare atunci când ne concentrăm prea mult pe trecut, ne dorim prea mult să schimbăm ceea ce am greşit, iar acele griji îşi spun cuvântul asupra acţiunilor viitoare, afectându-ne astfel întreaga existenţă.

metode pentru a-ti antrena creierul

În acest articol, vei învăţa care este modul prin care nu îţi vei mai face griji de acum înainte! 



Antrenează-ţi creierul! 




1. Interzice-i creierului să îşi mai facă griji, scriind!


Se pare că această tehnică este cea mai bună. Dacă te găseşti adesea în situaţia de a nu dormi noaptea, pentru că te gândeşti la tot felul de probleme petrecute peste zi, scrie-le pe o foaie. Făcând asta, îţi vei uşura creierul de încărcătura emoţională, vei vedea care sunt problemele tale reale şi dacă anumite subiecte merită sau nu bătăi de cap. Scriind, creierul tău conştientizează că trebuie să rezolve anumite probleme şi astfel te vei concentra pe acest aspect, nu pe griji.




De ce să scriu?

Cercetătorii au realizat un studiu prin care, mai multe persoane coplestite de grijile zilnice, au fost puse să îşi scrie pe o hârtie, problemele. Se pare că, după ce şi-au citit aspectele pentru care îşi făceau griji, au realizat că lucrurile nu erau atât de grave pe cât credeau ei. Se pare că citind problemele cu care te confrunţi, poţi găsi o soluţie mai rapidă. 



2. Meditează



Meditaţia poate ajuta creierul să nu îşi mai facă atâtea griji. Cercetările arată că meditaţia ajută în cazul reducerii anxietăţii cognitive. Dacă nu ai timp să meditezi, încearcă să închizi ochii pentru 30 de secunde şi să nu te mai gândeşti la nimic. Concentrează-te pe eliberarea presiunii mentale. 




3. Fă exerciţii prin care să îţi antrenezi atât mintea cât şi trupul 



Aşa reacţionează creierul nostru în situaţii de criză, prin griji. De multe ori acestea apar involuntar, însă cercetările arată că sportul este un bun tratament atât pentru organism, cât şi pentru minte. Făcând zilnic sport, vei vedea cum organismul tău se relaxează iar grijile dispar treptat. Chiar şi 5-10 minute de mers zilnic ajută, însă cel mai bine este să te plimbi în natură. Pune accentul pe eliberare şi respiraţie.

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog