-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Aspartamul este strans legat de leucemie si limfom.


Publicitate

Chiar si o cutie de bautura dietetica pe zi poate creste riscul de leucemie la barbati si femei. Totodata poate provoca mielom multiplu si limfom non-Hodgkin la barbati, dupa cum arata rezultatele celui mai lung studiu facut despre impactul consmumul de aspartam asupra sanatatii oamenilor.

Foarte important este faptul ca acest studiu este cel mai lung studiu facut vreodata pe aceasta tema .

Cel mai meticulos studiu facut pe aspartam

Pentru acest studiu, cercetatorii au folosit si analizat datele din doua faimoase studii „ Nurses Health Study” si „Health Professionals Follow-Up Study”. Un total de 77,218 de femei si 47,810 de barbati au fost inclusi in aceste analize. Pe langa de dimensiunile impresionante, acest studiu impresioneaza prin atentia cu care a fost monitorizat consumul de aspartam. La fiecare 2 ani, participantilor li s-a dat cate un chestionar detaliat, iar dietele lor erau evaluate la fiecare 4 ani. Studiile anterioare au evaluat participantii o singura data, lucru ce ar fi putut fi decisiv in redarea acuratetii rezultatelor.

Rezultatele combinate ale acestui studiu nou arata ca numai o bautura de 355 ml care contine aspartam , duce la :

  • o crestere a riscului de leucemie cu 42 % la barbati cat si la femei;
  • o crestere a riscului de mielom multiplu cu 102% doar la barbati;
  • o crestere a riscului de limfom Hodgkin cu 31% doar la barbati.

Rezultatele s-au bazat pe multiple modele de risc, toate in comparatie cu participantii care nu au baut nici un fel de bautura care sa contina aspartam. Nu se cunoaste motivul pentru care numai barbatii au prezentat un risc crescut in ceea ce priveste boli precum mielomul multiplu sau limfomul non-Hodgkin . Insa trebuie subliniat faptul ca cele mai mari cantitati de aspartam in dieta, se gasesc de departe in bauturile dietetice. Numai in America se consuma in jur de 5,250 de tone de aspartam in fiecare an, dintre care 86%(4,500 de tone) se regasesc in bauturile dietetice.

Confirmarea studiilor de calitate asupra aconsumului de aspartam facute pana acum pe animale

Faptul ca acest studiu arata o legatura pozitiva intre cancer si aspartam nu vine ca o surpriza, deoarece un studiu realizat anterior pe animale (900 de sobolani, pe parcursul intregii lor vieti) a aratat in mod incredibil de asemanator, aceleasi rezultate in 2006. Astfel din acest studiu a rezultat faptul ca un consum de aspartam creste in mod semnificativ riscul de limfom si leucemie atat la femele cat si la masculi.

Mai ingrijoratore este insa urmarea acestui studiu care a insemnat expunerea la aspartam a sobolanilor in starea de fetus. Astfel aceleasi riscuri de cancer s-au confirmat si la pui, iar femelele au aratat si un risc crescut de cancer la san. Acest lucru ridica o intrebare critica: este oare posibil ca in viitor cercetarile sa descopere legaturi ale consumului de aspartam cu alte cancere precum cel de oase, creier sau prostata?

Avem acum un motiv in plus sa ne ferim de aspartam in dieta de zi cu zi. Pentru cei care se vor simti tentati sa treaca pe sucurile indulcite cu zahar, deoarece par mai „sanatoase”, acelasi studiu a descoperit faptul ca cei care consuma bauturi indulcite cu zahar in fiecare zi, au avut o crestere cu 66% a riscului de a face limfom non-Hodgkin, deci chiar mai rau decat sucurile dietetice.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog