-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Penicilina Ruseasca - Sirop din Usturoi si Miere


Publicitate

Este bine cunoscut faptul ca usturoiul este o arma impotriva multor boli. Contine peste 70 de minerale si vitamine precum vitamina B, vitamina C, amino acizi si enzime. Alicinul, substanta activa din usturoi, reprezinta proprietatea antibiotica a acestei plante.

Alicinul din usturoi va imbunatateste sistemul imunitar, prin simpla stimulare a celulelor albe, organismul dumneavoastra dand astfel nastere la anticorpi. Este un remediu excelent in cazul oricarui tip de infectie. Usturoiul este un antiseptic pulmonar si intestinal, avand efecte antivirale, bacteriostatice si tonice, asupra tuturor organelor interne. 



Consumul de usturoi este foarte important si in cazul sistemului cardiovascular. Actioneaza hipotensiv (scade pulsul si presiunea arteriala) datorita proprietatilor sale vascodilatorii. Previne depunerea de acid uric si saruri la nivelul vaselor de sange si al articulatiilor. Subtiaza sangele si previne tromboza. Usturoiul este si un agent hipoglicemic, anti tumoral, detoxifiant si antireumatic bun. Consumat impreuna cu alte alimente poate ajuta in procesul digerarii mancarurilor grele, precum carnea, si previne aparitia gazelor.

Cum sa preparam siropul miraculos

Prin gatire, alicinul isi pierde proprietatile si de aceea este de preferat consumul de usturoi crud. Pe langa faptul ca este un aliment puternic, usturoiului i se adauga si proprietatile antibacteriene ale mierii. In plus, datorita gustului dulce al mierii, usturoiul devine mai usor de suportat si mai simplu de digerat.

Ingrediente:

  • 20 linguri de miere;
  • 10-15 catei de usturoi.

Mod de preparare

In primul rand trebuie sa curatati usturoiul si sa il pisati, apoi amestecati-l cu mierea si puneti pasta obtinuta intr-un borcan de sticla. Inchideti-l bine si lasati-l sa se aseze timp de o saptamana. Dupa aceasta perioada amestecati din nou si consumati o lingurita o data sau de doua ori pe zi.

Beneficiile mierii

Mierea va va face sa va simtiti mult mai bine si va lupta impotriva bolilor. Avand proprietati antibacteriene si antifungice, mierea va tine departe de organismul dumneavoastra bacteriile daunatoare, prevenind infectiile. Mierea previne aparitia cancerului si a bolilor cardiace- flavonoidele din miere reduc sansele aparitiei mai multor tipur de cancer si a oricarei boli cardiace.

Mierea este prietena atletilor- studiile actuale au demonstrat faptul ca atletii olimpici aveau dreptate atunci cand sustineau ca mierea ii ajuta in cazul performantei dar si in cazul refacerii de dupa competitii.

Mierea reduce problemele gastrointestinale si vindeca ulcerul- datorita proprietatilor antibacteriene, mierea este adjuvant in tratarea ulcerelor si problemelor gastrointestinale.

Trateaza tusea si iritatiile traheei- o doza de dextrometrofan va ajuta foarte mult atunci cand aveti o criza de tuse noaptea insa, acum o puteti inlocui cu mierea. Un studiu care a avut drept subiecti 110 copii a demonstrat faptul ca mierea este de mare folos cand vine vorba de tuse.

Cum puteti observa, atat usturoiul cat si mierea va sunt prieteni de nadejde cand vine vorba de tuse.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog