-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Atacurile de panica si anxietatea sunt asociate cu lipsa de Fier si carentele de vitamina B6


Publicitate

Cercetatorii japonezi au condus recent un studiu avand ca subiecti oameni si au descoperit faptul ca exista o legatura stransa intre carentele de Fier, vitamina B6 si anxietate.

S-a ajuns la concluzia ca disfunctiile emotionale si nervoase pot aparea in urma deficitului de vitamina B. De fapt, vitaminele ce fac parte din complexul B sunt recunoscute pentru impactul benefic pe care il au asupra sanatatii creierului.



Atacurile de panica

Primele simptome asociate cu lipsa de vitamina B sunt: starea de somnolenta, claustrofobia (frica de a sta singur intr-un spatiu inchis sau aglomerat), agitatia, iritabilitatea, instabilitatea emotionala si teama. Atacurile de panica se caracterizeaza prin evenimente psihiatrice insotite de simptomele prezentate mai sus. Palpitatiile, lipsa aerului, bataile accelerate ale inimii, tremurul necontrolat, transpiratia excesiva si senzatia de sufocare sunt alte simptome ale acestei disfunctii. Vitamina B si Fierul contribuie la cresterea serotoninei. Cercetatorii japonezi au testat mai multe vitamine care fac parte din complexul de B-uri si au ajuns la concluzia ca deficitul de vitamina B6 este principalul vinovat in cazul aparitiei anxietatii. Rezultatul studiului spune ca atacurile de panica asociate cu hiperventilatia pot fi tratate cu ajutorul alimentelor si suplimentelor potrivite.

Hiperventilatia se refera la problemele respiratorii care, de cele mai multe ori, reprezinta rezultatul stresului cronic si anxietatii. Persoanele care sufera de hiperventilatie experimenteaza probleme precum lipsa aerului si incearca sa respire mai des decat in mod normal. Vitamina B6 si fierul joaca un rol crucial in regularizarea productiei de serotonina din organism. Serotonina este cunoscuta si sub denumirea de „hormonul fericirii”.

Alimentele bogate in vitamina B6

Pe langa suplimentele alimentare pe baza de B6, persoanele care sufera de atacuri de panica si anxietate pot opta si pentru puterile curative ale naturii. Nivelul de serotonina poate fi foarte usor imbunatatit cu ajutorul anumitor alimente care contin un nivel crescut de triptofan.

Mai jos puteti gasi cateva sugestii de alimente pe care le puteti consuma.

Seminte de dovleac, carne de pui si curcan, suc de grapefruit, banane, ciocolata neagra, ton, oua, seminte de susan, mozzarella.

Alimente bogate in vitamina B6

Semintele de floarea-soarelui, alunele, pestele, pieptul de pui, aripioarele de pui, carnea de curcan, fructele uscate (precum caisele), carnea de vita, bananele, avocado, spanac.

Medicul va poate recomanda si suplimentele pe baza de fier si B6 daca rezultatele analizelor o confirma.

Cu drag,
Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog