-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Chimicalele eliberate de lumanarile parfumate sau de produsele pentru curatenie pot creste riscul de aparitie al cancerului.


Publicitate

Lumanarile parfumate si odorizantele de camera va pot face casa sa miroasa frumos insa pot emite un cocktail plin cu chimicale cancerigene in aerul pe care dumneavoastra si intreaga familie il respirati. O echipa de cercetatori a lucrat impreuna cu profesorul chimist Alastair Lewis, din cadrul Centrului National de Stiinte Atmosferice, pentru a investiga potentialele riscuri la care ne supunem atunci cand folosim arome. Ceea ce au descoperit va poate face sa renuntati la lumanarile preferate si sa optati pentru un alt mijloc de improspatare a casei.



Pentru acest studiu, cercetatorii au luat drept subiect aerul din 6 case din Anglia. Timp de 6 zile au analizat chimicalele organice volatile (COV). Au testat in laborator fiecare proba a aerului si au observat faptul ca principalele COV provin din limonen, aroma adaugata lumanarilor si produselor de curatenie pentru a le oferi mirosul placut. La fiecare doua molecule de limonen eliberate in aer, prin intermediul lumanarilor si produselor de curatenie, se formeaza o molecula de formaldehida. Trei dintre cele 6 case, care foloseau in mod constant astfel de produse, aveau o cantitate atat de mare de limonen incat cercetatorii au trebuit sa modifice nivelul de testare pentru a stabili clar nivelul de chimicale.

Limonena este periculoasa atunci cand este inhalata iar atunci cand este amestecata cu aerul din bucatarie, sufragerie ori dormitor, aceasta se poate transforma in formaldehida- un carcinogen care afecteaza ochii, irita pielea si incita tusea, greata si cancerul laringian.

Conform Institutului National Impotriva Cancerului , oamenii sunt foarte sensibili cand vine vorba de formaldehide. Atunci cand intra in contact cu pielea sau sunt inhalate, au efect atat pe termen scurt cat si pe termen lung.

In anul 1980, studiile de laborator au aratat faptul ca soarecii expusi la formaldehide, au dezvoltat cancer nazal. Studiile ulterioare au demonstrat faptul ca acelasi efect este valabil si in cazul oamenilor.

Curatati-va Casa!

Dupa ce aceasta echipa a descoperit pericolul potential al limonenelor, a incercat sa descopere o modalitate de a reduce numarul de formaldehide din aer. Asa ca, au dezvoltat un nou studiu, punand diverse plante in casele afectate de limonede si formaldehide. Dupa ce au fost testate mai multe plante, au observat ca levantica, feriga si guava au fost cele mai eficiente in reducerea agentilor chimici din aer.

Cercetatorii le recomanda oamenilor sa reduca numarul de produse pe baza de limonena, folosite in casa. Verificati etichetele deodorantelor de camera si cele ale produselor de curatat si renuntati la tot ceea ce contine limonena. Daca acest termen apare pe eticheta, incercti sa inlocuiti produsul cu unul care nu contine aceasta substanta. Nu uitati sa aerisiti dupa ce ati folosit lumanari sau produse de curatat- astfel veti elibera putin spatiul de chimicale.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog