-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cinci semne ca suferi de DEPRESIE DE IARNA


Publicitate

Depresia de iarna este o forma de depresie care se instaleaza odata cu venirea sezonului rece. Daca de cand a inceput luna decembrie prezinti aceste simptome, s-ar putea sa suferi de ea.

Depresia de iarna aduce sentimente puternice de lipsa de speranta si intristare, alaturi de un interes scazut pentru activitati care altadata erau interesante. Daca esti afectat (a) de aceste simptome de doua saptamani, ai putea sa suferi de depresie:



Oboseala cronica

Persoanele deprimate simt nevoia sa doarma mai mult in timpul iernii. Potrivit unei cercetari publicate Journal of Psychosomatic Research, persoanele de la o clinica dedicata tratarii depresiei de iarna dormeau 7,5 ore vara, 8,5 ore toamna si primavara si aproape 10 ore iarna.

Totodata, cei afectati de depresie nu reusesc sa se odihneasca indiferent de timpul pe care il petrec dormind si resimt o stare de oboseala continua. Persoanele afectate de depresia de iarna sunt deseori afectate de probleme ale somnului

Iritabilitate constanta

Iritabilitatea constanta reprezinta unul dintre cele mai comune semne ale depresiei. Cercetarile dovedesc ca persoanele cu depresie de iarna sunt mai iritabile decat persoanele sanatoase si mai predispuse la izbucniri de manie.

Pofta de mancare crescuta si cresterea in greutate

Depresia de iarna poate duce la o crestere a apetitului, 65 la suta dintre cei care sufera de aceasta afectiune explicand ca se simt mai flamanzi in timpul sezonului rece.

Acest lucru ar fi cauzat de scaderea serotoninei, care este asociata cu dispozitia si care ajuta la controlarea sentimentului de foame. In jur de 75% dintre persoanele care sufera de depresia de iarna se ingrasa in timpul lunilor reci.

Dificultati de concentrare

Aceasta afectiune are un efect negativ asupra concentarii, cat si a abilitatii de a vorbi si asupra memoriei. Persoanele cu depresie de iarna nu reusesc deseori sa duca un lucru la bun sfarsit si isi pierd atentia.

Scaderea apetitului sexual

Depresia de sezon ii face pe cei afectati sa nu se simta atragatori, iar una dintre consecinte este scaderea interesului fata de sex. Daca numai in timpul iernii manifesti un apetit sexual scazul, iar in celelalte anotimpuri situatia e cu totul alta, s-ar putea sa suferi de aceasta afectiune.

foto: Hepta
Sursa: fresh24.ro


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog