-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Nu Mai Reincalziti Aceste 7 Alimente! Va Pot Otravi Familia!


Publicitate

Multi dintre noi avem tendinta de a reincalzi mancarea ramasa, consumand-o pentru a doua sau chiar pentru a treia oara. Exista alimente care pot fi consumate dupa ce sunt incalzite insa exista si alimente care fac foarte rau organismului dupa ce sunt reincalzite. Nu exista prea multe persoane care sa ia aceste aspecte in calcul sau sa se gandeasca la faptul ca le poate afecta sanatatea.

Cititi acest articol si aflati care sunt cele 7 alimente care nu trebuie niciodata reincalzite.



1. Spanacul

Nu trebuie niciodata sa reincalziti spanacul deoarece poate fi foarte nesanatos pentru sanatatea dumneavoastra. Este recomandat sa consumati spanacul imediat dupa ce l-ati gatit. Va intrebati de ce? Ei bine, spanacul contine o cantitate ridicata de nitrati. Acesti nitrati se transforma in nitriti atunci cand sunt supusi caldurii. Ceea ce inseamna ca spanacul este carcinogenic pentru organism, dupa ce a fost incalzit.

2. Telina

Telina se foloseste, de cele mai multe ori, la prepararea supei. Aceasta leguma contine nitrati, asemeni spanacului, si reactioneaza la fel. Este recomandat sa scoateti telina din supa inainte de a o incalzi. Acelasi lucru se intampla si cand vine vorba de morcovi.

3. Sfecla

Aceasta leguma atat de sanatoasa insa, poate fi daunatoare daca o reincalziti. Sfecla nu trebuie reincalzita niciodata deoarece devine daunatoare organismului.

4. Cartoful

Cartofii au un numar foarte mare de proprietati folositoare, ceea ce ii face foarte buni pentru starea de bine a organismului. Daca lasati cartofii timp de doua trei zile si se racesc, este posibil sa isi piarda din proprietati si din calitatile dietetice. Astfel, fiind in aceasta stare, pot deveni foarte periculosi pentru organism.

5. Ouale

Ouale pot fi foarte periculoase daca le supuneti la o temperatura foarte ridicata. Daca ouale sunt supuse fierberii, ele nu sunt daunatoare, acest lucru se intampla doar cand reincalzim ouale fierte sau prajite.

6. Puiul

Daca consumati carne de pui si a doua zi dupa ce ati preparat-o, trebuie sa stiti ca aceasta poate fi extrem de periculoasa pentru sanatatea dumneavoastra. Puteti dobandi probleme digestive. Acest lucru se intampla datorita schimbarii, in ziua urmatoare, a structurii proteice. Este foarte ingrijorator, deoarece carnea de pui contine mau multe proteine decat carnea rosie. Se recomanda consumul de carne de pui rece insa daca trebuie neaparat sa incalziti carnea faceti-o la o temperatura mica, pe o perioada mai lunga de timp.

7. Ciupercile

Ciupercile sunt alimentul cel mai pretentios. Se recomanda sa consumati ciupercile imediat dupa ce le-ati preparat. Daca totusi trebuie sa le consumati a doua zi, cel putin nu le incalziti. Ciupercile reincalzite pot provoca probleme digestive si cardiace.

Trebuie intotdeauna sa aveti grija ce resturi de mancare reincalziti in cuptor sau in cuptorul cu microunde.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
4 Comments

You Might Also Like

4 comments:

  1. noi le consumam si dupa cinci zile si n-am patit nimic --- asa am procedat de 50 de ani-

    ReplyDelete
  2. noi le consumam si dupa cinci zile si n-am patit nimic si asta de 50 de ani pina acum

    ReplyDelete
    Replies
    1. de parca mancarea (re)incalzita la cuptorul cu microunde ar fi sanatoasa...

      Delete

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog