-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Noile Studii Au Demonstrat! Constientizarea Sta In Calea Mortii Organismului!


Publicitate

Cea mai des intalnita intrebare a tuturor timpurilor este „ Ce se intampla cu noi in momentul in care murim?”.

In timp ce anumite religii sau culturi au ajuns la propriile concluzii in ceea ce priveste natura neefemera a sufletului, trebuie o sursa concreta care sa ne confirme detalii legate de viata de dupa. Pentru o mentalitate stiintifica nu putem raporta o asemenea sursa ci, mai de graba, o intrebare precum „ Ce se intampla cu constiinta umana dupa moartea clinica?”


O echipa de cercetatori de la Universitatea Southampton, Marea Britanie, a condus recent un studiu de o anvergura larga despre ceea ce se intampla cu constiinta dupa moarte. Concluzia: Inca nu avem un raspuns concret insa constientizarea si cunostinta par sa isi faca simtita prezenta si dupa moarteea fizica. Demonstrand astfel ca organismul si constiinta se pot intersecta uneori si ca pot lua drumuri separate dupa moarte in alte cazuri.

“Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii Southampton au petrecut patru ani examinand 2,000 de oameni din 15 spitale din Marea Britanie, Statele Unite si Austria, care au suferit de stop cardiac.

Rezultatul a fost ca 40% din pacientii care au supravietuit descriau un fel de „constientizare” in perioada mortii clinice. ”

Suntem obisnuiti sa ne gandim la acest aspect ca fiind „experiente dincolo de moarte”, nedovedite stiintific complet sau foarte putin, fiind foarte putin subiective si imposibil de cuantificat. In incercarea de a gasi o varianta cat mai obiectiva a ceea ce se petrece cu mintea/constiinta fiintei noastre, echipa medicului Sam Parnia, a scos in evidenta urmatoarele:

“Dovezile de pana acum sugereaza faptul ca in primele minute de dupa moarte, constiinta nu este anihilata. Daca se stinge incet dupa, inca nu stim, insa imediat dupa moarte, constiinta nu se pierde. Stim faptul ca creierul nu poate functiona fara ajutorul inimii. Insa in acest caz, constientizarea constiintei continua sa functioneze chiar si trei minute dupa ce inima a incetat sa mai bata, chiar daca creierul se stinge dupa 20-30 de secunde de la incetarea inimii sa mai bata. Acest aspect este unul important daca ne raportam la relatia cu moartea ca fiind una halucinanta, iluziatorie, aparand fie inainte de incetarea inimii sau dupa resuscitarea cu succes. Nu exista insa experiente corespunzatoare legate de evenimente „reale” in momentul in care inima nu mai bate. Mai mult, detaliile constientizarii vizuale, in acest caz, sunt sustinute de evenimente verificate.”

Cercetatorii au recunoscut faptul ca inca nu stiu cu siguranta ce se intampla cu constiinta umana dupa moarte, chiar daca studiile ofera probe concrete ca anumite etape din constiinta noastra este capabila sa supravietuiasca cel putin in primele minute ale mortii organismului si sa mentina suficienta constiinta pentru a observa intr-un fel sau altul moartea clinica a corpului dar si a tot ceea ce se petrece in jur in momentul resuscitarii.

Cercetarea reprezinta concluzia stiintifica a faptului ca aceasta contiinta supravietuieste in urma mortii clinice deschizand usa unui raport indelungat intre corp si spirit. Punctul comun intre stiinta si spirit se poate unifica poate mai repede decat niciodata.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog