-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

ALIMENTELE CARE CRESC ENERGIA, VA AJUTA SA FACETI SPORT PENTRU O PERIOADA INDELUNGATA SI SA SLABITI CU USURINTA


Publicitate

Carbohidratii au un renume foarte prost insa sunt foarte importanti pentru organism, mai ales daca faceti miscare cu regularitate. Carbohidratii reprezinta energie si orice mancare este transformata in carbohidrati. Insa nu toti carbohidratii au aceeasi structura.

Cerealele, fructele si legumele bogate in nutrienti dar si dulciurile, reprezinta o sursa de carbohidrati. Carbohidratii complecsi precum painea, orezul decorticat, cerealele - ajuta la mentinerea energiei pentru mai mult timp iar carbohidratii simpli precum fructele, siropul de artar, etc - se ard mai repede.

Cei mai buni carbohidrati sunt cei bogati in nutrienti. Anumite alimente precum legumele si cateva produse lactate, combina carbohidratii si proteinele, producand energie si refacand muschii. Deci, ce alimente ar trebui sa alegeti pentru a va incarca bateriile si a pierde in greutate? 


Cereale Integrale

Cerealele integrale precum ovazul sunt minunate pentru organismul dumneavoastra. Sunt usor de digerat si reprezinta o sursa buna de fibre solubile care ajuta la imbunatatirea sistemului si chiar la scaderea colesterolului. Ovazul pur este mult mai bun decat alimentele bogate in zahar si poate fi cu usurinta combinat cu fructe de padure, banane si alte surse de carbohidrati si flavonoizi. Sau puteti presara nuci ori seminte.

Shakeuri Energetice

Iaurtul cu fructe eprezinta o combinatie nebuna de carbohidrati - iaurtul ofera calciu pentru a va intari muschii si oasele iar fructele ofera indulcitori naturali si vitamina C. Beti acest smoothie inaintea unei sesiuni cardio pentru a va alimenta cu energie in timp ce faceti sport sau cu 30-60 de minute dupa miscare, in timp ce corpul dumneavoastra este in refacere.

Pastele si Proteinele

Asa cum am mentionat mai sus, carbohidratii si proteinele reprezinta o combinatie castigatoare. Astfel, veti baga benzina in autovehicul si veti oferi muschilor dumneavoastra umplerea golurilor formate. Pastele din orez sunt o alternativa, fara gluten, la pastele fainoase. Carnea de porc are mai multa vitamina B decat orice alta carne ajutand la cresterea metabolismului si la producerea de energie. Legumele ofera mai mult decat simpla textura si culoare, ele adauga de asemenea vitamine, minerale si fibre.

Fibrele

Corpul dumneavoastra consuma fibre pentru a-si modifica greutatea. Continutul de fibre al carbohidratilor nu ar trebui sa fie extras din zahar intrucat nu va rezista prea mult in organism. Faina de grau si germenii de grau reprezinta o sursa buna de fibre pe care le puteti transforma in mancaruri cu valoare nutritiva crescuta. Germenii de grau au de asemenea un nivel crescut de zinc care ajuta la cresterea sistemului imunitar.

Cereale Sanatoase Pentru Inima

Amestecul de boabe cu cereale, ofera acea combinatie castigatoare de carbo-proteine. Salatele mixte cu cereale reprezinta de asemenea o alta combinatie de gusturi, texturi si arome insa si minerale, carbohidrati si proteine. Acidul Folic si vitamina E ajuta la o buna functionare a inimii.

Beta-Carotenul

Pe langa faptul ca reprezinta o sursa de energie si de carbohidrati sanatosi, cartofii dulci sunt un aliment minunat. O ceasca de cartofi dulci reprezinta 20% din necesarul zilnic de potasiu, de vitamina B6 si 70% din necesarul de vitamina A- adesea se regaseste sub forma beta-carotenului, un compus antioxidant care ajuta la functionarea creierului si la sanatatea pielii.

Nu uitati: alegeti carbohidrati compusi, care va pot oferi energie pe o durata intinsa de timp, in combinatie cu proteinele pentru a va reface tesutul si fibre care sa va ofere senzatia de satietate, sa va sustina in timpul exercitiilor si sa va ajute la pierderea in greutate.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog