-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

4 Metode Ce Va Ajuta Sa Accesati Cea Mai Creativa Latura A Mintii


Publicitate

Am citit si am auzit de nenumarate ori faptul ca nu ne folosim creierul la capacitate maxima. In viata de zi cu zi, utilizam doar o parte din capacitatea totala a mintii. Insa, daca am reusi sa ne folosim creierul la capacitate maxima, asta ne-ar putea aduce un plus imens fortei noaste creative. Insa in aceste conditii apare intrebarea, Cum ne putem accesa latura creativa a Mintii?

In Captivitatea Mintii

Forta creativa a Mintii este accesibila doar in prezent, aici si acum. Trebuie sa traim in prezent si sa ne canalizam energia catre momentul de fata pentru a ne putea trai viata din plin si a ne accesa forta creativa a Mintii. Suntem capabili sa fim fericiti si satisfacuti de momente doar in prezent. Daca mintea dumneavoastra se situeaza pe un drum din trecut sau din viitor, oportunitatile care se ivesc in prezent dispar si veti fi incapabil sa patrundeti in forta creativa a Mintii. 


Sa fim captivi in propria Minte presupune ori sa fim pionii trecutului ori sa traim sub iluzia unui viitor imaginar. Daca in majoritatea timpului gandurile noastre sunt legate de trecut sau de viitor, nu o sa fim capabili, in cele mai multe cazuri, sa actionam atunci cand ni se ivesc oportunitati in prezent.

De cele mai multe ori, Mintea noastra este incarcerata in inchisoarea trecutului printr-o amintire neplacuta din trecut. Gandurile ni se indreapta catre acel eveniment pe care ne-ar placea sa-l schimbam sau ne facem griji pentru ce ar crede cei din jurul nostru daca ar afla despre comportamentul nostru neadecvat din trecut.

O alta metoda de a deveni prizonieri apare atunci cand ne facem planuri imaginare pentru viitor sau cand ne visam intr-o postura idilica. Atunci ne canalizam toata energia pentru a face acele planuri sa devina realitate si avem tendinta de a trece orbeste pe langa oportunitatile pe care ni le ofera prezentul.

O alta metoda prin care Mintea ne tine legati de viitor o reprezinta ingrijorarea noastra constanta in ceea ce priveste ce ni se va intampla. Ne este teama sau chiar frica de viitor. Mintea noastra produce scenarii ale caror rezultate sunt dezastruoase pentru noi: ne pierdem locul de munca, ne imbolnavim, partenerul ne paraseste, etc.

O caracteristica esentiala a Mintii este aceea ca de cele mai multe ori este respingatoare sau chiar ostila in ceea ce priveste prezentul. Mereu avem impresia ca asta sau aia nu trebuie sa se intample asa, „Ar trebui sa fiu in alta parte acum, intr-un loc mult mai bun.”sau „De ce mi se intampla intotdeauna mie lucrurile astea?” Astfel, mintea noastra este intr-o continua lupta cu prezentul si aceasta lupta este cea care ne tine in captivitate.

Traind in inchisoarea Mintii nu ne permite sa detinem controlul asupra vietii noastre, doar plutim printre iluziile oferite de catre Mintea noastra si, de cele mai multe ori, devenim incapabil sa actionam in prezent.

Cum Accesam Puterea Creativa A Mintii

Iata cateva metode care ne pot ajuta sa accesam forta creativa a Mintii si, in acelasi timp, ne pot elibera din captivitatea Mintii.

1. Trebuie sa trecem peste trecut. Nimeni nu a reusit vreodata sa schimbe trecutul asa ca, toata energia pe care o folosim sa revenim in trecut nu este decat o energie pierduta. Sa incercam, in schimb, sa canalizam aceasta energie pentru prezent, haideti sa fim prevazatori si constienti atunci cand experimentam momentele din prezent.

2. Sa nu va fie teama de viitor deoarece viitorul nu este o realitate, este doar un proiect al Mintii. Doar prezentul exista. Cum este prezentul nostru, asa va fi si viitorul nostru imaginar.

3. Singura posibilitate, de a face ca planurile noastre de viitor sa devina realitate, este prin actiunile noastre din prezent. Doar in prezent putem actiona astfel incat sa ni se schimbe viitorul. Haideti sa fim prevazatori si sa nu sacrificam oportunitatile din prezent pentru o situatie imaginara, ideala din viitor. Daca suntem foarte prezenti aici si acum si suntem foarte fericiti in acest moment, nu o sa avem probleme nici in viitor. Viitorul este si el un prezent.

4. Haideti sa acceptam momentele din prezent, pur si simplu, asa cum sunt si sa nu mai incercam sa ne luptam cu ele. Nu priviti prezentul ca pe un dusman. Renuntati la lupta asta si incercati doar sa fiti prezenti aici si acum. Fiti atenti doar la ce se petrece in fata dumneavoastra in acest moment.

Cu drag,

Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog