-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Să ținem sau nu ouăle la frigider?


Publicitate

Probabil că obișnuiești ca imediat ce cumperi ouăle, să le pui la frigider. Însă este oare necesară această practică? Ouăle sunt ținute la temperatura camerei, în foarte multe țări Europene. Care să fie oare metoda cea mai bună de depozitare?

Care este motivul pentru care depozităm ouăle în frigider?

Principalul motiv pentru care punem ouăle la frigider, este acela de a preveni formarea salmonelei. Salmonela se găsește în intestinele animalelor cu sânge cald, însă acele animale nu sunt expuse la niciun pericol, noi, oamenii suntem în momentul în care ingerăm această bacterie.


S-a descoperit faptul că ouăle reprezintă prima sursă a salmonelei. Bacteria poate fi găsită pe coaja oului sau înăuntrul său. Dacă ouăle sunt depozitate la o temperatură mai mică de 4 grade sau sunt gătite la o temperatură mai mare de 71 de grade, această bacterie este distrusă. Deși oul este la fel, peste tot în lume, modul în care bacteria salmonela acționează, este diferit.

De ce marea majoritate a românilor depozitează ouăle la frigider?

Cum ouăle au început să fie curățate cu tot felul de substanțe, este foarte important să le speli înainte de a le depozita la frigider. Chiar dacă temperatura din interiorul frigiderului nu este mereu suficient de scăzută pentru a distruge salmonela, din interiorul oului, cel puțin ajută la stoparea proliferării.

De ce în multe țări din Europa nu se depozitează ouăle la frigider?

În marea majoritate a țărilor europene, găinile sunt vaccinate împotriva acestei bacterii și astfel, ouăle nu mai ajung să fie contaminate. Deci, dacă ești sigură că găinile de la care provin ouăle, au fost vaccinate, le poți ține într-un alt loc, răcoros, dar dacă nu ai această siguranță, continuă să le depozitezi la frigider.

Sfaturi pentru depozitarea ouălelor

Ouăle sunt considerate a fi sigure, dacă sunt ținute două ore, dar nu mai mult, la temperatura camerei, înainte de consum.

Cum ouăle absorb mirosurile alimentelor din jur, încearcă să le așezi cât mai departe de ceapă sau usturoi.

Cel mai bine este să depozitezi ouăle în partea din spate a frigiderului.

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog