-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Cum preparăm coniacul de casă, pe care îl iubea bunicul?


Publicitate

Mi-l amintesc pe bunicul, stând pe pridvorul casei și bând dintr-un pahar de coniac. Îi plăcea să savureze gustul delicios al unei băuturi preparate chiar de el. Avea o rețetă secretă, pentru că toți spuneau că făcea cel mai bun coniac pe care îl gustaseră vreodată.

o reteta pentru a face cognac

Am căutat ani la rândul această rețetă și când credeam că o să mă dau bătută, pentru că nimeni nu mi-o mai putea transmite, am găsit în podul casei de la țară o cutie. Era a bunicului, conținea multe amintiri, printre care și rețeta de coniac. Pe spatele foii scria că este o rețetă din Letonia. Probabil că aflase de ea în timpul războiului...

Cum eu l-am preparat imediat și mi-am bucurat soțul cu savoarea coniacului rafinat, m-am hotărât să împărtășesc și cu voi rețeta.

Iată de ce anume aveți nevoie:
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 cuișoare
  • 3 l de pălincă
  • 2 linguri coajă de stejar
  • Un vârf de cuțit de nucșoară măcinată
  • 0.5 gr de coriandru măcinat

Cum preparăm

  1. În primul rând, trebuie să dizolvați zahărul într-o cantitate mică de pălincă, puteți încerca chiar să faceți sirop de caramel.
  2. Coaja de stejar trebuie înmuiată în apă clocotită, țineți-o timp de 10 minute, după care uscați-o.
  3. Așezați toate ingredientele într-un borcan, turnați pălinca, adăugați siropul și puneți preparatul într-un loc răcoros, ferit de lumină.
  4. Lăsați coniacul să se domolească, timp de 3 săptămâni.
  5. Când coniacul a prins acea nuanță maro și are un gust intens, filtrați și puneți în sticle.
  6. Gustul coniacului devine unul bun abia după 2 ani, deci...aveți ceva de așteptat, dar merită!


Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog