-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Dacă ai în permanență mâinile și picioarele reci, trebuie să citești asta!


Publicitate

Poate că nu ești conștient de inteligența organismului tău. El acționează asemeni unei autostrăzi formate din artere și vene, care conduc sângele către toate organele din corp.

Atunci când sistemul circulator funcționează bine, fiecare celulă din organism primește nutrienții și oxigenul de care are nevoie, pentru a funcționa ca la carte. Însă atunci când procesul este încetinit sau se blochează, apar și problemele.



Circulația proastă duce la dezvoltarea unei serii de afecțiuni.

Dacă ai chiulit cumva la orele de biologie, trebuie să știi că sistemul circulator este format din inimă, plămâni și artere. De fapt, dacă ai pune cap la cap toate arterele și venele din corpul tău, ai putea înconjura pământul de două ori.

Sistemul circulator poate fi afectat de diverse condiții

Afecțiuni precum:

Arteroscleroză: blochează arterele și poate duce la apariția infarctului.

Presiune arterială crescută: mai este cunoscută și sub denumirea de hipertensiune, poate duce la apariția infarctului sau blocajului renal.

Boli ale arterelor periferice: blocarea sau îngroșarea arterelor.

Insuficiență venoasă cronică: această afecțiune nu permite sângelui să circule așa cum ar trebui.

5 semne că ai o circulație sangvină deficitară

1. Ulcerații la nivelul membrelor. Arată asemeni unei alergii și nu se vindecă
2. Inflamații la nivelul membrelor. Acest lucru se datorează circulației îngreunate.
3. Degete în nuanță albăstruie, în permanență reci. Aceasta este o condiție datorată cantității insuficiente de oxigen din sânge.
4. Constipație. Atunci când sistemul circulator nu funcționează așa cum ar trebui, nici organele nu își mai fac treaba.
5. Extenuare. Sângele și oxigenul reprezintă combustibilul de care organismul tău are nevoie. Dacă există probleme la acest nivel, atunci este normal să te simți extenuat.

Circulația sangvină deficitară poate fi efectul mai multor factori: înaintarea în vârstă, dieta inadecvată, kilogramele în plus sau lipsa mișcării.

4 aspecte de care să ții cont, pentru a îmbunătăți sistemul circulator!

Fă mișcare! Cu cât faci mai multă mișcare, cu atât inima ta va pompa mai mult sânge. Începe prin exerciții simple sau mers pe jos și în curând te vei simți mai bine.

Masaj – masajul ajută la direcționarea sângelui către zonele care au cea mai mare nevoie. Odată sângele ajuns în acele locuri, circulația se va îmbunătăți.

Schimbă-ți dieta – consumă mai multe fructe, legume și proteine slabe. Evită să consumi grăsimi, zahăr sau sare.

Ginkgo biloba – această plantă poate ajuta la îmbunătățirea circulației, deoarece relaxează vasele de sânge.

Nu uita să împărtășești aceste informații cu toți cei dragi ție!

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKl7xySuhfsHG-SqVoQeOyx00tJ5EKmON3x-2kRI2SWRexiZYSFJ-_OTvKKmR8EnTbAxxyK-NYMIvrrrUF_WwBrMzwh3_jUYvhivpSdVmcSVaD-NRKdCCd67R7LZLheim5fPFn1mIMIw/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog