-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

12 lucruri pe care ochii îi spun despre sănătatea ta!


Publicitate

Din când în când, cu toții experimentăm simptome neplăcute la nivelul ochilor. Pentru mulți dintre noi, un pui de somn este miraculos pentru tratarea acestor simptome, însă trebuie totuși să fim atenți la anumite simptome, iată care sunt acestea:

in functie de ochi poti afla de ce suferi

1. Pete albe pe cornee

Acesta este un simptom comun persoanelor care poartă lentile de contact și poate fi un semn al infecției corneei. Ai mare grijă, aceste infecții pot duce la apariția ulcerului corneei. Mergi de urgență la medic!

2. Un cerc alb în jurul irisului.

De cele mai multe ori, acesta este un semn al îmbătrânirii, așa că nu trebuie să îți faci prea mari griji, însă dacă ești încă tânăr și te confrunți cu acest simptom, este posibil să ai un nivel crescut al trigliceridelor și al colesterolului. Mergi la medic!

3. Ochi roșii

Ochii roșii se pot datora perioadei insuficiente de somn, expunerii prelungite la soare sau la vânt. Dacă ochii tăi sunt roșii fără un motiv întemeiat, mergi la medic, poate fi vorba despre glaucom sau diabet.

4. Ochi uscați

Dacă ochii sunt prea uscați, te poți confrunta cu alergii și mâncărimi. Cea mai des întâlnită cauză este reprezentată de alergiile sezoniere. De asemenea, dacă acest simptom se prelungește, ai mare grijă, poate fi vorba despre boala autoimună numită Sjogren!

5. Puncte

Acestea nu sunt atât de periculoase, însă dacă se multiplică odată cu trecerea timpului îți recomand să mergi la medic, poate fi vorba despre o afecțiune a retinei!

6. Ochi inflamați

Aceasta poate fi o consecință a oboselii, însă dacă stare se prelungește, mergi la medic, poate fi vorba despre o infecție!

7. Un punct galben, lângă iris.

Sacesta poate fi un semn al îmbătrânirii corneei și se întâlnește mai ales în rândul persoanelor mature.

De asemenea, acest punct poate să apară și datorită expunerii prelungite la soare. Acest simptom nu are efecte negative asupra vederii!

8. Lăcrimezi involuntar

Poate suna ciudat, însă este un semn al ochilor uscați. Ochii încep să producă lacrimi, pentru a împiedica procesul de uscare. Este un simptom comun persoanelor care petrec mult timp în fața calculatorului.

Dacă este tot mai dificil să controlezi lăcrimarea, poate fi un semn al paraliziei nervilor oculari. Mergi la medic!

9. Puncte mici sau linii negre

Acestea pot fi semne ale circulației sangvine precare, în zona cerebrală. Persoanele cu boli precum diabet sau afecțiuni ale circulației sangvine, experimentează adesea aceste simptome.

10. Imaginea dispare din câmpul vizual

Dacă ți se întâmplă uneori să îți dispară anumite imagini din câmpul vizual, este un semn al migrenelor. Acest simptom este însoțit de dureri de cap, greață, vomă sau amețeală. Nu există o explicație clară pentru care aceste migrene apar și nici nu există metode de tratament!

11. Vedere încețoșată

Miopia nu este singurul motiv pentru care apare vederea încețoșată, acesta poate fi și un simptom al cataractei.

12. Ochi îngălbeniți

De cele mai multe ori, motivul principal se datorează afecțiunilor hepatice și reprezintă un simptom al hepatitei!

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog