-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

10 amănunte ŞOCANTE despre Coreea de Nord


Publicitate

Coreea de Nord, cunoscută şi sub numele de Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), este o naţiune unică în lume, dar din considerente revoltătoare.

Este de departe cea mai retrasă şi mai izolată ţară de pe planetă. Din cauza acestei izolări, informaţiile cu privire la Coreea de Nord şi regimul ei de putere în stat sunt foarte puţine, şi sunt ţinute ascunse. Dar Coreea de Nord este o naţiune mică, beligerantă, cu un potenţial de război periculos atât pentru naţiunile învecinate, cât şi pentru Statele Unite şi, de altfel, întreaga lume.

Iată 10 lucruri importante pe care ar trebui să le cunoşti neapărat despre statul lipsit de scrupule al Coreei de Nord:

ce nu stiai despre corea de nord

1. Neavând acces la petrol, Coreea de Nord foloseşte lemnul drept combustibil

Naţiunea retrasă, al cărei singur partener comercial este China, funcţionează aproape în întregime fără benzină şi produse petroliere, motiv care a catalizat găsirea unor alternative viabile.

Vehiculele au fost modernizate pentru a funcţiona pe combustibili denumiţi „gaz de ardere a lemnului”, adică monoxid de carbon şi hidrogen gazos rezultat din materiale lemnoase sau cărbune.

Desigur, folosirea lemnului drept combustibil pentru autoturisme reprezintă un adevărat dezastru ecologic, afectând substanţial calitatea aeruluidin oraşe şi inoculând un grad ridicat de poluare în atmosferă.

Motoarele pe gaz rezultat din arderea lemnului au fost inventate în 1839 şi au fost folosite în timpul celui de-al doilea război mondial. Către sfârşitul războiului, Germania a alimentat cu gaz cel puţin 500.000 de vehicule de diferite tipuri.

2. Sărăcia lucie în care trăiesc cetăţenii acestei ţări este cutremurătoare

Economia Coreei de Nord este strict centralizată. Deşi s-au introdus unele reforme începând cu anul 2015, această ţară are în continuare o economie extrem de rigidă. Există foarte puţine date concrete despre economia ţării, dar specialiştii speculează că Coreea de Nord ar avea cea mai slabă economie de pe glob.

Produs intern brut pe cap de locuitor este de 1800 de dolari în Coreea de Nord, ceea ce clasează această naţiune pe locul 197 în lume.

PIB-ul mediu pe cap de locuitor din Coreea de Nord este de 1.800 de dolari, ceea ce îl face pe locul 197 în lume. PIB-ul este de 18 ori mai mare în Coreea de Sud şi de 28 de ori mai mare în Statele Unite.

Jumătate din cei 24 de milioane de cetăţeni ai ţării trăiesc în condiţii de sărăcie extremă, potrivit raportului KUNI, iar o treime dintre copii suferă de probleme grave datorate malnutriţiei.

Speranţa de viaţă a Coreei de Nord este de numai 69 de ani, şi continuă să scadă treptat din 1980 încoace. Majoritatea locuinţelor sunt încălzite cu sobe rudimentare încălzite cu combustibili improvizaţi, în ciuda iernilor foarte geroase.

Alimentarea cu curent electric nu este deloc fiabilă şi este intens raţionalizată, majoritatea locuinţelor beneficiind în cel mai bun caz de numai câteva ore de electricitate pe zi.

3. Coreea de Nord nu impune legi cu privire la consumul şi traficul de marijuana

Sursele ezită să confirme că marijuana ar fi legală în Coreea de Nord, dar consumul de marijuana nu este nici incriminat prin lege. Cannabisul se vinde adeseori „la liber” prin ţară, fiind disponibilă în restaurante, baruri şi parcuri mărginaşe, potrivit jurnalelor unui scriitor independent englez.

Potrivit unei surse anonime, regimul lui Kim Jong Un nu consideră marijuana ca fiind un drog, aşa că nu legiferează în niciun fel consumul şi traficul de această substanţă. Deşi nu este un fapt confirmat, se speculează că consumul de marijuana ar fi chiar încurajat ca o alternativă la tutun, un lux inaccesibil majorităţii nord-coreenilor.

4. În Coreea de Nord există numeroase lagăre de concentrare operaţionale

Dacă credeai că lagărele de concentrare sunt acum doar o relicvă cutremurătoare a istoriei, află că în Coreea de Nord există în continuare astfel de lagăre. Se crede că aproximativ 200.000 de nord-coreeni ar fi ţinuţi în lagăre de detenţie, fiind arestaţi pentru presupuse crime politice. Dacă o persoană comite o crimă politică, întreaga familie este reţinută şi închisă într-un astfel de lagăr.

Dacă deţinuţii reuşesc să evadeze, le sunt ucişi toţii membrii familiei, iar în lagărele de concentrare, 40% dintre deţinuţi mor de subnutriţie. Mulţi prizonieri sunt condamnaţi la muncă silnică până îi lasă puterile, după care sunt executaţi.

5. Copiii sunt obligaţi să meargă la şcoală, dar cu un preţ uriaş

Învăţământul din Coreea de Nord are caracter obligatoriu, ca şi la noi, dar, spre deosebire de ţările civilizate, copiii şcolari sunt obligaţi să-şi aducă propriile bănci, scaune şi materiale şcolare, plus că li se percep bani pentru încălzirea şcolilor. Unii părinţi îşi menţin copiii în şcoală mituind cadrele didactice să nu îi denunţe pentru neîntrunirea tuturor condiţiilor impuse.

6. În Coreea de Nord este anul 105!

În Coreea de Nord, calendarele nu se aliniază la cele ale ţărilor civilizate. În această ţară, cetăţenii nu consideră că trăiesc în anul 2017, ci în anul 105, calendarul pornind de la data naşterii liderului revoluţionar preaslăvit Kim Il-Sung: 15 aprilie 1912.

7. Coreea de Nord există vot electoral, dar numai de formă

Deşi în Coreea de Nord se desfăşoară alegeri, acestea sunt organizate doar de formă, pentru că singurul candidat este actualul lider! Aşadar, în urma fiecărei alegeri, 100% din voturile exprimate sunt în favoarea dictatorului deja investit în funcţie.

8. Coreea de Nord pedepseşte infracţiunile pe trei generaţii

Atunci când în Coreea de Nord se săvârşeşte o infracţiune, este pedepsită întreaga familie timp de trei generaţii. Bunicii, părinţii şi copiii pot sfârşii cu toţii în lagăre de muncă din cauza infracţiunilor unui singur individ!

9. Kim Il-Sung rămâne liderul de suflet

Deşi Kim Il-Sung, primul lider de la revoluţia comunistă, este mort, acesta este considerat liderul ţării în continuare!

Acesta este motivul pentru care mai întâi fiul său, iar acum nepotul, au reuşit să preia lesne frâiele de conducere la moartea liderul anterior. Deşi moştenitorii deţin acum funcţiile de conducere, Kim Il-Sung va rămâne mereu inima şi sufletul RPDC.

10. Actualul conducător de stat, Kim Jong Un, este un dictator crud şi excentric

Când a preluat puterea după moartea tatălui său, Kim Jong Il, oamenii îndrăzniseră să spere că, prin faptul că este mult mai tânăr şi şcolit în Europa, acesta va introduce mai multe reforme. Desigur, lucrurile nu s-au petrecut aşa. Kim este un lider totalitar şi extremist la fel ca tatăl şi bunicul său.

Cu greu se întrevede o cale de ieşire pentru Coreea de Nord din dictatura groaznică şi cleptocratică impusă. Kim Jong Un este lider pe viaţă şi nu există şanse reale ca acesta să instituie reforme. În acest moment, tot ce putem face este să ne rugăm pentru milioanele de oameni înfometaţi, săraci şi asupriţi din RPDC!

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog