-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Ţine ţânţarii la distanţă crescând aportul de această vitamină şi aplicând metode simple


Publicitate

Ţânţarii se numără printre cele mai detestate insecte zburătoare din sezonul estival. Pe lângă faptul că sunt îngrozitor de enervanţi şi nu te lasă să dormi liniştit, ţânţarii mai sunt şi purtători de boli periculoase.

Există numeroase metode de a ţine la distanţă ţânţarii, majoritatea dintre ele având ca numitor comun producerea unui miros puternic neagreat de aceste insecte. Dezavantajul este că mirosul care ţine la distanţă ţânţarii nu este întotdeauna îmbietor pentru noi, oamenii.

cum tii insectele la distanta

Din fericire, există însă o vitamină obişnuită care, atunci când este ingerată, încurajează pielea să secrete un miros repelent pentru ţânţari, dar indetectabil pentru om.

Citeşte mai departe ca să afli 5 sfaturi grozave pentru o vară tihnită şi fără musafiri nepoftiţi:

1) Ia suplimente de vitamina B1. Vitamina salvatoare este vitamina B1, sau tiamina. Deşi nu este un fapt dovedit ştiinţific, există numeroase mărturii potrivit cărora această vitamină acţionează eficient pe post de repelent pentru ţânţari. Având în vedere că este şi foarte sănătoasă pentru organism, nu ai niciun motiv întemeiat să nu o testezi tu însuţi!

Doza recomandată este de 25-50 mg în trei prize zilnice. În farmacii sunt disponibile suplimente concentrate, dar există şi o multitudine de produse alimentare bogate în vitamina B1. Cele mai bune surse alimentare de această vitamină sunt seminţele de floarea-soarelui, fasolea, cerealele integrale, drojdia, varza, conopida şi broccoliul.

2) Planifică din timp ieşirile. Te pregăteşti să pleci în concediu sau să faci o excursie scurtă? Atunci începe să ia suplimente de B1 cu două săptămâni înainte –  această perioadă de administrare prealabilă este suficientă pentru a genera o rezervă bună în organism. Singura problemă este că vitamina B1 este hidrosolubilă, ceea ce înseamnă că se şi elimină din organism relativ repede. Ca să fii sigur, consumă şi în concediu alimente bogate în tiamină.

3) Foloseşte mai puţin spray împotriva insectelor. Majoritatea spray-urilor împotriva insectelor conţin chimicale neurotoxice precum permetrin şi DEET. Pielea umană absoarbe o mare parte a acestor chimicale, care ulterior pătrund în sânge şi pot duce la dezechilibre şi îmbolnăviri. Cu excepţia cazurilor în care eşti nevoit să foloseşti astfel de metode rapide, apelează pe cât posibil la alternative naturale.

4) Un alt repelent natural pentru un grad sporit de protecţie. Ca să fii sigur că rămâi neatins de ţânţari, completează suplimentele de vitamina B1 cu acest preparat natural obţinut din doar două ingrediente. Tot ce trebuie să faci este să zdrobeşti frunze proaspete de pătrunjel în oţet de mere şi să laşi preparatul la aer câteva ore. Dacă vrei, poţi experimenta şi cu ulei de măsline combinat cu uleiuri esenţiale puternice care alungă ţânţarii. Ca să eviţi iritaţiile, ai grijă doar să diluezi uleiurile esenţiale cu apă dacă alegi să le aplici direct pe piele.

5) Transformă casa într-un mediu neprielnic pentru ţânţari. Țânţarii se înmulţesc în zonele cu apă stătătoare, aşa că goleşte jgheaburile şi rigolele dacă stai la casă şi, dacă stai la bloc, nu lăsa cada plină cu apă şi goleşte găleţile, ligheanele şi glastrele pentru flori nefolosite.

Ca să recapitulăm, există şi metode de a ţine ţânţarii la distanţă care nu presupun aplicarea de substanţe chimice pe piele. Încearcă să foloseşti soluţii naturale pentru piele şi suplimentează doza zilnică de vitamina B1!

Ca o notă de final, este important să menţionăm că în zonele cu risc accentuat de malarie sau de febră galbenă trebuie folosite metode de protecţie garantate!

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog