-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Obișnuiam să arunc cojile de la pepene, până când soțul meu mi-a spus ceva ce nu mulți știu!


Publicitate

Atunci când vine vorba de pepenele roșu, de obicei ne gândim la acel gust răcoritor și zemos. Pepenele este bogat în vitamine și minerale, esențiale pentru menținerea sănătății organismului nostru. Nu mulți știu însă, că în coaja pepenelui se găsesc adevăratele sale proprietăți.

Da, ai auzit bine, coaja este mult mai sănătoasă decât pepenele în sine, iar în acest articol vei afla toate informațiile de care ai nevoie. În anumite părți ale lumii, oamenii chiar pun coaja de pepene în salate!

beneficiile consumului de coaja de pepene verde

Pe lângă multe alte proprietăți, coaja de pepene conține Vitamina A, B6 și C, potasiu, magneziu și zinc. Toate aceste vitamine și minerale vor face ca organismul tău să funcționeze mult mai bine, iar tu vei fi mult mai energic. Asta nu este tot, coaja conține licopene, o substanță antioxidantă extrem de puternică, ce te poate proteja de multe boli. Se pare că 95% din valoarea nutritivă a pepenelui se află în coajă.

Beneficiile cojii de pepene roșu

Această parte a pepenelui este bogată în citrulină, care te ajută să îți crești rapid masa musculară. De asemenea, fibrele din coaja de pepene ajută la pierderea în greutate.

Un alt beneficiu al citrulinei este acela că reduce anxietatea, elimină retenția de apă și întărește sistemul imunitar.


Acum, această parte a pepenelui nu are niciun gust, deci cum o putem mânca? Cel mai bine este șă o tăiați bucățele și să o puneți în salată. Poți prepara orice salată, nu îi va schimba cu nimic gustul. De asemenea, poți face și o infuzie, pe care să o consumi de două ori pe zi.

Deci, nu mai arunca nutrienții la coșul de gunoi, bucură-te de avantajele cojii de pepene!

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.



Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog