-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Povestea celor 4 neveste! Citește-o și vei avea multe de învățat!


Publicitate

Se spune că era odată un negustor, care avea 4 neveste. Cel mai mult o iubea pe cea de-a patra și o îmbrăca cu straiele cele mai scumpe, tratând-o cu foarte mare delicatețe.

De asemenea, și pe cea de-a treia o iubea foarte mult, cu ea se mândrea în fața cunoscuților, însă negustorul se temea că această soție îl va părăsi cândva pentru un alt bărbat.

pilda negustorului care avea 4 neveste

Negustorul își iubea și cea de-a doua soție, deoarece era confidenta lui. Această soție era în permanență drăguță, înțelegătoare și răbdătoare cu el. Ori de câte ori avea o problemă, se putea baza pe ea, știind că îl va ajuta să treacă peste necazuri.

Prima soție a regelui era foarte loială, ajutându-l pe negustor să aibă o afacere prosperă. Totuși, el nu o iubea, deși ea îl iubea cu adevărat. O ignora complet, indiferent ce ar fi făcut pentru el.

Într-o bună zi, bărbatul se îmbolnăvi și simți că sfârșitul îi era aproape. Se gândi la viața lui plină de lux și își zise:, “Acum am 4 neveste alături, însă atunci când voi muri, nu o să mai am niciuna, voi fi singur...

Atunci îi zise celei de-a patra soții:

- Pe tine te-am iubit cel mai mult, ți-am dăruit cele mai frumoase haine și ți-am arătat cea mai mare afecțiune. Acum eu am să mor, vrei să vii cu mine să-mi ții companie?  

- Nici vorbă! Răspunse cea de-a patra soție și plecă fără să mai spună altceva.

Răspunsul ei fu asemeni unui cuțit înfipt în inima bărbatului.

Trist, bărbatul o întrebă și pe cea de-a treia soție:

- Te-am iubit toată viața mea, iar acum sunt pe moarte, vrei să vii cu mine, pentru a-mi ține companie? 

- Nu! Viața este mult prea frumoasă aici! Mă voi recăsători după ce tu nu vei mai fi!

Inima bărbatului împietri de durere.

O întrebă apoi pe cea de-a doua soție:

- Mereu am venit la tine atunci când am avut vreo problemă, iar tu m-ai ajutat întotdeauna. Acum aș vrea să mă ajuți din nou. Atunci când voi muri, vrei să mă însoțești, pentru a nu fi singur?

- Îmi pare rău, nu te pot ajuta de data aceasta. Cel mult, te pot însoți până la mormânt.

Răspunsul îl străpunse devastator pe bărbat.

Apoi, o voce firavă se auzi: 

- Te voi însoți eu, voi merge cu tine oriunde.

Bărbatul își ridică privirea și o văzu pe prima soție. Era atât de slabă, încât abia se mai ținea pe picioare. 


Negustorul zise atunci:

- Ar fi trebuit să am mai multă grijă de tine...!

Fiecare om are câte patru neveste sau soți. Ce reprezintă?

*Cea de-a patra nevastă

Cea de-a patra nevastă este corpul. Îl îngrijim tot timpul, dimineața ne spălăm pe față, ne îmbrăcăm și ne aranjăm, așa cum negustorul a făcut cu prima soție. Din păcate, la finalul zilelor, acesta nu ne va putea însoți. ‘Atunci când îți vei da ultima suflare, fața va avea o nuanță palidă, iar frumusețea va păli. Poate că persoanele dragi ne vor fi alături, însă nu ne vor mai fi de folos. Atunci când are loc un astfel de eveniment, corpul este înhumat și astfel nu va mai fi de niciun folos. .’ Aceasta este destinația corpului nostru.

*Cea de-a treia nevastă

Aceasta reprezintă bunurile acumulate, statutul social și bunăstarea. Atunci când murim, toate rămân în urmă.

*Cea de-a doua nevastă

Aceasta reprezintă familia și prietenii. Indiferent cât ne-ar fi de apropiați în timpul vieții, ne pot conduce doar până la mormânt.

*Prima nevastă

Aceasta este de fapt sufletul nostru, de cele mai multe ori cel mai neglijat în dorința de a strânge cât mai multe bunuri materiale.

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog