Publicitate
Cercetătorii britanici și cei italieni sunt de părere că dacă vom consuma o banană la micul dejun, una la prânz și alta la cină, putem asigura cantitatea necesară de potasiu pentru organismul nostru. Astfel putem reduce riscul apariției cheagurilor de sânge cu 21%.
Numeroase cazuri de atac cerebral ar fi putut fi evitate, dacă pacienții ar fi consumat alimente bogate în potasiu, cum ar fi bananele, peștele, spanacul sau lintea. O doză zilnică de 1600 mg de potasiu poate reduce semnificativ riscul de infarct sau atac cerebral. O banană de mărime medie, conține 500 mg de potasiu, așa că trei banane pe zi reprezintă cantitatea suficientă pentru menținerea bunei funcționări a creierului și nervilor.
Pe lângă nivelul ridicat de potasiu, bananele sunt bogate în vitaminele B6, C, mangan, biotin și fibre, ajutând la echilibrarea funcției digestive. O banană de mărime medie conține 108 calorii și cantități foarte mici de colesterol, grăsimi sau sodiu, elemente responsabile cu creșterea în greutate. Bananele sunt recomandate atleților, deoarece reprezintă o sursă extraordinară de energie și asta datorită faptului că au o cantitate scăzută de carbohidrați.
Iată cum ajută bananele la menținerea sănătății organismului tău:
- Reduc depresia– bananele sunt bogate în tripoftan, un tip de proteină pe care organismul o transformă în serotonină și care ajută la inducerea stării de bine în organism.
- Reglează tensiunea arterială-datorită niveleului crescut de potasiu, bananele ajută la reglarea funcțiilor inimii, scăzând riscul apariției unui infarct, și la echilibrarea fluidelor din organism.
- Tratează constipația- o banană conține aproximativ 3 grame de fibre, așa că, dacă te confrunți cu problema constipației, consumă zilnic banane pentru un tranzit intestinal regulat. Nu mai folosi laxative!
- Elimină mahmureala- amestecul de banană și miere este tot ceea ce îți trebuie dacă vrei să scapi de mahmureală. În plus, bananele calmează iritațiile stomacale, iar mierea reechilibrează nivelul de zahăr din sânge.
- Întărește oasele –Conform cercetărilor, potasiul din banană contribuie într-o mare măsură la menținerea sănătății osoase.
- Un bun tratament anti-stres-potasiul din banane regularizează bătăile inimii. Se pare că atunci când ne simțim stresați, crește procesul metabolic și scade nivelul de potasiu, așa că putem spune că bananele ne ajută la restabilirea acestui echilibru.
- Fumatul-bananele au un conținut bogat de Vitamina B6 și B12, potasiu și magneziu, ajutând organismul să se refacă după ce renunți la fumat!
- Sindromul premenstrual- cum bananele sunt bogate în Vitamina B6, acestea vor normaliza glucoza din organism, relaxând în același timp întregul organism.
- Anemia- bananele conțin foarte mult fier, iar acesta susține producția hemoglobinei.
Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.
Publicitate
loading...
No comments:
Post a Comment