-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Iată de ce ești victima sigură a tânțarilor!


Publicitate

A venit primăvara, totul în jur a prins viață, iar noi ne bucurăm de fiecare moment petrecut în aer liber, însă odată cu vremea frumoasă apar și insectele, mai precis tânțarii. Ei sunt purtători de tot felul de boli, precum virusul Zika sau West Nile și astfel reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea noastră. În lume, există aproximativ 3000 de specii de țânțari, iar 2000 dintre acestea mușcă. Se pare că de fapt, doar femelele înțeapă.

iata de ce esti muscat de tantari

Tânțarii încep să apară odată cu venirea sezonului cald. Ei adoră apa și preferă să stea în medii cu umiditate crescută. Mai au o preferință, un anumit tip de oameni.

De ce ești o victimă a țânțarilor

Țânțarii au un miros ascuțit ca cel al rechinilor și o vedere foarte bună, ținând cont de asta, iată de ce sunt atrași țânțarii: dioxid de carbon, bacterii, mirosul corpului sau berea sunt preferatele lor.

Persoanele înalte expiră o cantitate mai mare de dioxid de carbon, iar țânțarii pot simți mirosul de la câteva sute de metri. De asemenea, femeile însărcinate sunt victime sigure, deoarece eliberează o cantitate foarte mare de dioxid de carbon.

Nu le este deloc greu să găsească o sursă de dioxid de carbon, iar persoanele care au făcut sport sau doar ce au consumat o bere cu siguranță vor fi atacate.

Mirosul propriu poate fi unul din factorii care îi atrag sau îi resping pe țânțari. Se pare că aceștia preferă anumite părți ale corpului. Acidul lactic, acidul uric, bacteriile sau mirosurile dulci, sunt printre preferatele țânțarilor, însă și propriul tău miros contează. Acetona sau estradionul, eliberate prin respirație sau compușii bacterieni de la nivelul pielii, contribuie la interesul țânțarilor de a te transforma într-o victimă. Oamenii de știință sunt de părere că unii oameni produc mirosuri mai puternice decât alții, deși cu toții emanăm aceiași compuși.

Ți s-a întâmplat să stai în aer liber, împreună cu o altă persoană, însă tu ești singurul mușcat de țânțari? Asta pentru că mirosul tău este pe placul țânțarilor.

Să fie oare de vină și culoarea hainelor pe care le porți? Sigur, culorile deschise țin țânțarii la distanță, iar cele închise sunt adevărați magneți. Culoarea lor preferată rămâne totuși roșu.

Cum poți sta departe de țânțari?

Există câteva metode prin care poți ține țânțarii la distanță. În primul rând nu crea un mediu umed și taie mereu gazonul din curte, deoarece țânțarii iubesc să stea în iarba deasă și udă. Abia așteaptă momentul să te muște de picioare.

Nu sta prea mult timp transpirat, deoarece acest miros este pe placul țânțarilor.

Poartă haine din materiale groase și colorate, precum spandexul.

Folosește un spray natural, care ține țânțarii la distanță, cu aromă de lămâie, lemongrass sau eucalipt. Îți poți prepara chiar tu unul.

Încearcă să stai în casă la răsărit și la apus, se pare că sunt momentele preferate în care țânțarii atacă. Decât să utilizezi produse chimice, pentru a împiedica pătrunderea țânțarilor în casă, mai bine pune plase la ferestre.

Încearcă să eviți folosirea unui parfum atunci când ieși în aer liber, deoarece mirosul i-ar putea atrage pe țânțari.

Cum tratăm mușcăturile de țânțari

Dacă totuși ai fost mușcat de țânțari, există câteva metode prin care să scapi de mâncărimi și iritații.

Gheața, de exemplu, ajută foarte mult în acest caz, deoarece reduce inflamația și mâncărimea. O altă variantă este să folosești ulei din arbore de ceai sau oțet de mere, imediat după ce ai fost mușcat. Uleiurile esențiale precum cel de lavandă, eucalipt sau mentă pot fi de asemenea de mare ajutor.

O metodă, pe care mama o folosea atunci când eram copil, este aceea de a pune pliculețe de ceai direct pe mușcătură, pentru a reduce iritația.

Poți face un preparat din aloe vera, miere și bicarbonat, pe care să îl aplici local.

Există șanse destul de mari să fi mușcat măcar o dată în sezonul cald, așa că poți încerca metodele de mai sus pentru a te proteja cât mai bine. Tu ce gen de persoană ești, victimă sigură a mușcăturilor de țânțari sau nu?

Scrie-ne dacă tu cunoști alte metode de aține la distanță țânțarii.

Cu drag,
Despre Autor:
Andrei este autor pentrusuflet.com - "Initial am fost sceptic cand mi s-a spus ca exista o alternativa. Insa am avut norocul sa am parte de foarte multa informatie, informatie pe care vreau sa v-o transmit prin articolele mele, si, care, sper sa va fie de folos.". Pe Andrei il puteti gasi si pe facebook.


Publicitate


loading...
AP
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog