-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Inedit: castraveţii nu trebuie consumaţi alături de roşii în salată! Află motivul!


Publicitate


Principalul criteriu pentru prepararea salatelor de legume este, de obicei, gustul, dar iată că nu doar savoarea ingredientelor folosite împreună este importantă, ci şi alţi factori mai puţin cunoscuţi.

Potrivit medicinei ayurvedice, de exemplu, roşiile nu trebuie consumate odată cu castraveţii proaspeţi! Ayurveda spune că, înainte de a amesteca împreună alimentele, trebuie să cunoaştem bine timpul necesar digestiei alimentelor respective.

evita combinatia legumelor acide cu cele antiacide

Pentru o digestie mai bună şi mai completă a nutrienţilor, nu se recomandă amestecarea ingredientelor care se degiră rapid cu cele care se digeră lent.

Aceste combinaţii neprielnice încurajează fermentarea alimentelor în stomac, fenomen ce favorizează acumularea de toxine. Combinaţiile nefaste încetinesc digestia şi încurajează fermentarea zaharurilor şi a amidonului, ceea ce poate genera probleme de balonare, flatulenţă, dureri stomacale şi tulburări de tranzit intestinal.

Castraveţii şi roşiile nu sunt compatibile între ele şi nu trebuie consumate împreună. Atunci când aceste două alimente ajung în stomac, acizii acumulaţi în stomac la fermentarea lor pot cauza numeroase probleme digestive.

Iată şi alte combinaţii de alimente pe care se recomandă să le eviţi:

1. Nu se recomandă să mănânci fructe după masă. Fructele se digeră lent, şi nu trebuie să întârzie mult timp în stomac, ori consumul de fructe după masă încurajează producerea de fermenţi cauzatori de probleme de reflux gastrointestinal şi alte tulburări digestive.

2. Macaroanele cu brânză sunt o gustare foarte îndrăgită la noi, dar nu tocmai sănătoasă! Macaroanele conţin cantităţi mari de amidon, care nu se digeră la fel de repede ca proteinele, aşa că întârzierile de digestie favorizează fermentaţia şi problemele digestive. Acelaşi lucru este valabil şi pentru macaroanele cu carne.

3. Omletele cu carne şi brânză trebuie şi ele evitate, pentru că furnizează o cantitate prea mare de proteine la o singură masă. Alege, aşadar, un singur tip de proteină la fiecare masă, şi evită excesele!

4. Pâinea sau pastele făinoase nu trebuie amestecate niciodată cu sucul de portocale, deoarece acizii stomacali necesari digestiei sucului pot distruge enzimele responsabile cu digestia amidonului.

5. Nici legumele cu brânză nu sunt o combinaţie prea nimerită. Principalul efect în astfel de cazuri este balonarea.

6. Pepenele galben nu trebuie consumat niciodată împreună cu lubeniţa! Cel mai indicat este să consumi pepene separat de alte fructe sau legume.

7. Deşi majoritatea adoră combinaţia de lapte şi banane, amestecarea celor două încetineşte considerabil digestia.

8. La fel, iaurtul nu trebuie amestecat cu niciun fel de fructe! Această combinaţie nefastă încetineşte digestia şi perturbă echilibrul florei intestinale. Cel mai rău este să amesteci iaurt cu ananas, caz în care te poţi alege chiar cu toxiinfecţii alimentare!

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog