-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Iată ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi miere cu scorţişoară!


Publicitate


Probabil că mulţi dintre voi cunoaşteţi deja principalele proprietăţi ale mierii şi ale scorţişoarei, dar oare ştiţi că îmbinarea celor două dă naştere unui potenţial leac pentru cancer? Citeşte mai departe ca să afli mai multe!

Potrivit publicaţiei „Mierea revoluţionează medicina”, de dr. Ron Fessenden, flavonoizii florali din miere conţin bio-flavonoizi, adică un tip de antioxidanţi care „reduc permeabilitatea şi fragilitatea capilară.[Flavonoizii] Captează şi anihilează oxidanţii şi inhibă degradarea colagenului în organism.”

cura cu miere si scortisoara previne bolile cronice

Un studiu recent publicat în jurnalul Molecules, intitulat „Efectele mierii şi mecanismele sale de acţiune asupra dezvoltării şi progresiei cancerului”, adaugă următoarele:

„Mierea are un efect citotoxic foarte puternic asupra celulelor tumorale sau canceroase, dar asupra celulelor normale are efect non-citotoxic. Datele culese ne arată că mierea poate inhiba carcinogeneza prin modularea proceselor moleculare ale etapelor de iniţiere, promovare şi progresie a bolii. Astfel, mierea poate servi ca un potenţial şi promiţător agent anticancerigen, care impune realizarea unor studii clinice şi experimentele suplimentare.”

Mierea luptă împotriva cancerului prin următoarele mecanisme:


1. Stoparea ciclului celular: Înmulţirea celulelor canceroase este întreruptă.

2. Activarea căii mitocondriale: Flavonoizii pot activa traseele mitocondriale şi elimina proteine precum citocromul C, considerate a fi potenţiali agenţi citotoxici (de anihilare a celulelor).

3. Permeabilizarea membranei mitocondriale externe (MOMP): Mierea determnină MOMP sau „scurgerea proteinelor din spaţiile intermembranare în citosol”, ceea ce induce moartea celulelor carcinogene.

4. Inducerea morţii celulare programate (apoptoză): Activează „programarea morţii celulare”, protejând astfel împotriva cancerului.

5. Modularea stresului oxidativ: Mierea posedă abilitatea de a acţiona precum un antixiodant, minimalizând astfel stresul oxidativ, care a fost corelat cu cancerul.

6. Ameliorarea inflamaţiei: Mierea acţionează precum un antiinflamator. Inflamaţia cronică a fost corelată cu bolile de cancer.

7. Modularea semnalizării insulinice: Cancerul a fost corelat cu rezistenţa la insulină, iar mierea poate reduce rezistenţa la insulină şi, implicit, riscul de cancer.

8. Inhibarea angiogenezei: Mierea poate împiedica tumorile să-şi creeze propriile reţele de irigare cu sânge prin inhibarea angiogenezei (producţia de noi vase sanguine).

De asemenea, studiile arată că şi scorţişoara are aportul său în lupta împotriva cancerului. Un studiu din 2005, publicat de cercetătorii din cadrul Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) în Maryland, a arătat că scorţişoara poate distruge celulele canceroase.

Studiul a demonstrat următoarele:

1. Extractul de scorţişoară a redus considerabil rata de proliferare a tuturor celor trei tipuri de celule canceroase într-un interval de 24 de ore. (perioada de timp necesară pentru ca populaţia de celule să se dubleze numeric.)

2. Cu cât doza de extract de scorţişoară este mai mare, cu atât mai pronunţată este reducţia proliferării celulare.

3. Cea mai ridicată concentraţie de scorţişoară a determinat o reducere cu aproape 50% a proliferării celulare comparativ cu grupul de control.

Şi alte studii care au examinat problema tratării cancerului cu scorţişoară au produs rezultate similare.

În continuare îţi punem la dispoziţie câteva recomandări de folosire a mierii împreună cu alte condimente ca parte a remediilor naturale. Amestecă o linguriţă de miere cu o linguriţă de condiment şi consumă preparatul de până la şase ori pe zi. Se recomandă să respecţi de fiecare dată raportul de 1:1 pentru cantităţile folosite.

1. Miere şi turmeric sau miere şi curcumină (consumate de şase ori pe zi o dată la două zile alternativ cu ghimbirul). Aceste combinaţii au şi proprietăţi antitumorale.

2. Miere şi ghimbir (consumate de şase ori pe zi o dată la două zile alternativ cu ghimbirul). Această combinaţie deţine şi ea proprietăţi antitumorale.

3. Miere şi scorţişoară (o dată la două zile, frecvenţa zilnică a prizelor rămâne la latitudinea pacientului).

Notă: Foloseşte doar miere pură, crudă, nefiltrată şi scorţişoară organică.

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog