-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Fructe de mare asiatice crescute cu excremente porcine aprobate pentru consumatorii din întreaga lume!


Publicitate


Potrivit unui raport de ultimă oră, consumatorii cumpără fructe de mare asiatice hrănite cu excremente porcine, fără ca autorităţile responsabile să se sesizeze şi să ia măsuri concrete în această privinţă!

Crevetele este foarte popular în întreaga lume, iar amatorii de astfel de produse nu pun la îndoială calitatea lor. În schimb, s-a confirmat că majoritatea loturilor de crevete distribuite pe piață provin din surse îngrozitoare.

nu mai manca fructe de mare din china

În industria crevetelor din Vietnam, de exemplu, condiţiile de creştere, manipulare şi depozitare a crustaceelor sunt deplorabile. Odată pescuite, crevetele sunt aruncate în magazii insalubre, care folosesc de cele mai multe ori căzi mizerabile din material plastic umplute cu gheaţă obţinută din apă de la robinet (şi nu din apă fiartă şi răcită, aşa cum precizează normele de siguranţă alimentară).

„Aşa ceva este pur şi simplu inacceptabil”, a declarat Mansour Samadpour, cercetător microbiolog specializat în testarea apei utilizate pentru creşterea crustaceelor. Dar industria crevetelor arată chiar bine faţă de alte industrii ale peştelui din Asia.

Potrivit rapoartelor recente, peştele tilapia, devenit tot mai popular, este crescut în condiţii şi mai rele de atât. „Îngrăşămintele naturale cu care chinezii hrănesc aceşti peşti sunt adeseori contaminate cu microbi precum salmonella”, a declarat Michael Doyle, directorul Centrului pentru Siguranţă Alimentară din cadrul Universităţii Georgia, care a studiat în amănunt fenomenul bolilor transmise prin consumul de alimente provenite din China.

Desigur, autorităţile chineze neagă vehement aceste acuzaţii şi „descurajează” folosirea excrementelor pe post de hrană, întrucât contaminează sursele de apă şi expune peştii la o serie de boli grave. Totuşi, concurenţa tot mai mare îi împinge pe mulţi fermieri să adopte această practică de hrănire a peştilor, ale cărei costuri sunt mult mai mici decât cele aferente folosirii de hrană piscicolă obişnuită. Peştii crescuţi în aceste condiţii iau apoi calea exportului.

Aproape 70% din fructele de mare din România sunt importate din China, iar o mare parte din această cantitate este trimisă înapoi din cauza condiţiei precare a produselor.

Chiar şi aşa, potrivit statisticilor, din 2007 încoace, s-au returnat doar 223 de loturi de fructe de mare congelate importate din Vietnam şi 90 de loturi de fructe de mare importate din China, fapt care vorbeşte de la sine despre calitatea slabă a produselor aduse în ţară.

Având în vedere aceste pericole, sfatul nostru este să te informezi asupra sursei produselor piscicole înainte de a le cumpăra! Dacă acestea sunt importate din China sau Vietnam, cel mai indicat este să le ocoleşti!

Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog