-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Grid Slider

Grid Slider Styles

Display Trending Posts

Display Author Bio

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

A început să cânte la un pian public... Dar privește cu atenție ce face băiatul din spatele lui!


Publicitate


Din momentul postării sale pe Youtube, de joi 16 februarie 2017, acest videoclip a strâns deja 23 de milioane de vizualizări!!!

Când tânărul din videoclip a deschis recitalul la pianul amplasat în spaţiul public, cu siguranţă planul său s-a rezumat doar la a smulge câteva zâmbete trecătorilor. Fără să ştie că un străin talentat îl urmăreşte de pe margine, băiatul a continuat să cânte în timp ce prietenul său îi înregistra reprezentaţia.

au cantat la pian intr-o gara din Paris

Deodată, a intrat în scenă şi un alt tânăr. Acesta s-a apropiat încet de pianist, iar după o vreme i s-a alăturat. Duetul ce avea să urmeze a inspirat nu numai trecătorii ce s-au nimerit în acele moment prin preajmă, ci şi milioane de alţi oameni de pe internet...

După anunţul din gară, bărbatul în tricou alb se apropie de celălalt pianist. Apoi, la cadrul 1:05, întinde o mână către pian şi începe să completeze reprezentaţia necunoscutului de lângă el, aruncând câteva note înalte. Deşi cei doi s-au întâlnit pentru prima dată în viaţă, muzica pe care o creează lasă impresia că se cunosc dintotdeauna. Anunţul de pe peron se opreşte la cadrul 1:45, iar cei doi tineri continuă să cânte ca doi muzicieni profesionişti. În acest moment, toată lumea îşi îndreaptă atenţia asupra lor şi se bucură de spectacol.

Din momentul încărcării clipului pe internet, cei doi pianişti au strâns o audienţă de aproape 23 de milioane de internauţi. Este un tablou emoţionant şi încântător, o imagine în care doi necunoscuţi rezonează perfect prin muzică, doborând astfel bariera lingvistică. Urmăreşte cât de natural se completează unul pe celălalt, de parcă ar fi pregătit reprezentaţia muzicală de o viaţă. Muzica pe care o creează şi sincronizarea perfectă dau impresia unui duet profesionist demn de pus în scenă.

Iată câteva impresii culese de la persoanele care au vizualizat videoclipul:


„Este uimitor modul în care muzica apropie oamenii indiferent de provenienţă... Muzica este cu adevărat o limbă universală!”

„Două ţări total diferite, cu credinţe religioase diametral opuse. Bărbatul care stă aşezat este Gerard Pla Daro, vine din Spania şi este creştin. Bărbatul din picioare este Nassim Zaouche, vine din Algeria şi este musulman. Prima piesă cântată se numeşte una Mittina şi apare pe coloana sonoră a filmului franţuzesc „Untouchables”. Cea de-a doua piesă este desprinsă de pe coloana sonoră a filmului „Braveheart”.

„Videoclipul ne învaţă că există o minte universală, un Dumnezeu care potriveşte lucrurile de minune! Este de-a dreptul uluitor!”

„Mi-au dat lacrimile de emoţie. M-am îndrăgostit de reprezentaţia celor doi...”

„Cei doi nu se cunosc... Unul este spaniol, celălalt algerian, dar iată că rezultatul întrece orice aşteptări... Un moment muzical de excepţie, un moment de pace şi iubire neţărmurită... Ce simplă şi frumoasă ar fi viaţa dacă am uita cu toţii pentru o clipă de diferenţele culturale şi rasiale...”

Cu toate că provin din ţări diferite, cei doi tineri au rezonat perfect prin intermediul muzicii. Au purtat o conversaţie care transcende detaliile precum apartenenţa religioasă sau limba vorbită. Aceşti băieţi demonstrează că pacea şi conexiunea sufletească depăşesc diferenţele culturale şi divergenţele de opinie.



Despre Autor:
Maria este autor pentrusuflet.com - "Doresc din inima ca articolele mele sa va atinga si sa va vindece sufletul si corpul, astfel incat impreuna, sa lasam un loc mai bun generatiilor viitoare". Pe Maria o puteti gasi si pe Facebook.


Publicitate


loading...
Unknown
0 Comments

You Might Also Like

No comments:

Post a Comment

[name=Pentru Suflet] [img=https://2.bp.blogspot.com/-1tmv5waszvE/WA393cnZfSI/AAAAAAAAHgs/ULe6DpYTBqYFutQP_BBP8LWtnc5NGuUrQCLcB/s1600/Untitled-1.png] [description=Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist. In lipsa unui acord scris din partea pentrusuflet.com, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil link-ul articolului.]

Follow @SunriseSunsetBlog